Už socialdemokratinę, susitelkusią Lietuvą

bastys zypliai
Nuotr. Seimo vicepirmininką Mindaugą Bastį šakiečiai norėtų matyti ir partijos pirmininko poste. Pritarimą jo kandidatūrai skyriaus nariai išreiškė balsuodami.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį penktadienį, sausio 27d., į visuotinį partijos susirinkimą rinkosi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Šakių skyriaus nariai. Jie išsirinko kandidatą į partijos pirmininkus bei kandidatą į merus. Susitikimas baigėsi tradiciniu partiečių renginiu „Bičiuli, duok ranką!”

Vardan socialdemokratinės Lietuvos

Pirmiausiai skyriaus pirmininkas Mindaugas Bastys padėkojo susirinkusiems už susitelkimą bei atsidavimą praėjusiame sėkmingame rinkiminiame laikotarpyje. Ne kartą jis pabrėžė, kad vienas partijos lyderis yra niekas, svarbu bendras darbas, bendradarbiavimas. Iš 269 narių penktadieniniame susirinkime dalyvavo 98.

„Po vieną mes niekas, būry mes jėga“, – prisimindamas žodžius iš partijos himno sakė M. Bastys.

Būtent jo ir Vilijos Blinkevičiūtės kandidatūros teiktos ir LSDP partijos pirmininko pareigoms užimti – pirmą kartą pirmininkas bus renkamas visuotiniuose slaptuose rinkimuose. Šakių skyriaus nariai balsavimu patvirtino, kad labiau šiame poste norėtų matyti M. Bastį. Už jį buvo atiduoti 84 balsai, už V. Blinkevičiūtę balsavo 13. Seimo Pirmininko pavaduotojas dėkojo už pasitikėjimą ir kalbėjo, kad Lietuvai reikia skaidresnės mokesčių sistemos, padedančios, bet ne orumą žeminančios socialinės politikos. Jis žadėjo kovoti už žmonių lygybę, valstybės solidarumą.

„Vardan tos, socialdemokratinės Lietuvos“, – sakė M. Bastys, už paramą ir supratingumą daug laiko reikalaujančiame darbe dėkodamas ir žmonai Renatai.

Kandidatai į merus

Dar vienas svarbus darbotvarkės klausimas – kandidatų į mero rinkimus iškėlimas. Čia M. Bastys taip pat kalbėjo apie tai, kad jei rinkimus laimės socialdemokratų kandidatas, tai laimės visi, jei ne – reikės ieškoti atsakymo, kas buvo padaryta ne taip. Jis pasidžiaugė ir dėl to, kad socialdemokratai turi ir gali pasiūlyti į šį postą jaunosios kartos atstovus Ramintą Bastytę ir Martiną Eimutį. Tiesa, nors susirinkimas vyko penktadienį vakare, R. Bastytės, kaip kandidatės į merus, kandidatūra Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) puslapyje buvo registruota jau kelios dienos prieš tai, kai kitos partijos dar ir pasitvirtinusios kandidatus neskuba jų registruoti,  tad pasigirdo svarstymų, kam vaidinti demokratiją, jei iš anksto viskas aišku. Trumpai ir viešai susirinkimo metu buvo paaiškinta, kad VRK duomenis pridavė abu kandidatai ir esą buvo susitarę, kad paskui vienas kandidatūrą atsiims. Tačiau M. Eimučio pavardė VRK puslapyje oficialiai taip ir nepasirodė.

R. Bastytė susirinkusiems prisistatė šūkiu „Man svarbus Šakių kraštas“ ir pripažino, kad savo kandidatūros nederino su dėde M. Basčiu, nes žino jo nepritarimą. Kaip vėliau aiškino pats M. Bastys, jis mano, kad R. Bastytė puikiai tvarkosi vadovaudama „Agrolinai“, ir nenorėtų, kad ši veikla būtų perduota kažkam kitam. Kaip ir skyriaus pirmininkas, R. Bastytė kalbėjo apie komandinio darbo svarbą, pasidalintą lyderystę ir gražesnį kraštą ragino kurti visiems kartu. Ji pabrėžė, kad jai svarbus ir jaunimas, ir vyresnių žmonių problemos, kaip skaudžią problemą iškėlė mokinių mažėjimo klausimą, apžvelgė rajono statistiką, žemės ūkio situaciją. Į klausimą, kaip ji įsivaizduoja darbą taryboje, kai valdančiojoje daugumoje yra ne socialdemokratai, kandidatė į merus sakė, jog užduotis telkti bendram darbui ir formuoti komandą būtų tikrai nemaža, bet ji nemato problemų, kad negalėtų kalbėtis, tartis ir su valdančiaisiais.

Jos partietis, kitas kandidatas į merus M. Eimutis pasisakė už atviresnę, modernesnę savivaldybę, glaudesnį bendradarbiavimą, veiklos viešinimą. Jis į savivaldos valdymą norėtų įtraukti daugiau žmonių, siektų, kad žmonės būtų aktyvesni. Jis perfrazavęs šūkį sakė: „Po vieną mums šakės, būry mes jėga!“

Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad už R. Bastytę balsavo 61 skyriaus narys, už M. Eimutį – 36.

Aktyviausiems – specialios nominacijos

Tradicinio šventinio vakaro „Bičiuli, duok ranką!“ metu specialiomis nominacijomis pagerbti aktyviausi partijos bičiuliai. Eglė Dragūnaitytė pasidžiaugė, jog kasmet lyg avilin besispiečiančios bitės šakiečiai bičiuliai susiburia į vieną gražų ir gausų būrį.

LSDP Šakių skyriaus padėka už aktyvų darbą ir nominacija „Darbščioji bitutė“ nukeliavo į naumiestietės Laimutės Gončaruk rankas. Nominacija „Ir vienas lauke – karys“ įteikta Romui Miliui, o naujajam Šakių grupės pirmininkui Vilmantui Paškevičiui skirta nominacija „Metų viltis“. Specialiomis nominacijomis pagerbtos Kriūkų ir Šakių grupės.  Kriūkiečiai – už pasiektą didžiausią balsų skaičiaus atotrūkį nuo kitų kandidatų 2016 m. LR Seimo rinkimuose, o Šakių grupės nariai – už LSDP atstovavimą Šakių miesto visuomeniniuose renginiuose. Rinkimų štabui skirta nominacija už puikų darbą ir pasiektą pergalę 2016 m. LR Seimo rinkimuose.

Nuoširdūs sveikinimo žodžiai ir puokštė raudonų rožių gimtadienio proga buvo skirta skyriaus pirmininkui M. Basčiui.

Šakiečių susirinkime taip pat dalyvavo ir kandidatus pasveikino LSDP pirmininko pavaduotojas, dažnas šakiečių svečias ir bičiulis Juozas Olekas, bičiuliai iš Jurbarko.

Po oficialios dalies, aptartų ir nuveiktų darbų, įteiktų nominacijų vakarą skyriaus nariai ir bičiuliai tęsė prie tradicinio gausaus zanavykiško vaišių stalo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.