Seniūnai džiaugiasi naujuoju bokšteliu

autobokstelis sakiai
Nuotr. Šiais metais mieste šventiniai papuošimai buvo nuimami jau su naujuoju bokšteliu.


Dar praėjusių metų pabaigoje Šakių seniūnija įsigijo bokštelį, juo naudotis seniūnai pradėjo tik nuo šių metų ir tikina, kad jis tinka ir sunkiai pasiekiamiems darbams atlikti.
 
Bokštelis seniūnijose reikalingas atliekant įvairius ūkio darbus (tvarkant apšvietimus, renovuojant stogus, pjaunant medžius ar genint šakas), tad seniūnai keletą metų prašė rajono savivaldybės, kad ši jį nupirktų. Šį įrenginį 2016 m. įsigijo UAB „Šakių komunalinis ūkis“, bet bokštelis seniūnams nuomotis buvo per brangus ir neatitiko visų reikalavimų.

Praėjusių metų rugsėjį seniūnai rajono savivaldybės vadovams išsakė savo norą – reikia pirkti naują bokštelį. 2016 m. tvirtinant savivaldybės biudžetą, seniūnijų technikos atnaujinimui iš savivaldybės biudžeto buvo skirta 60 tūkst. eurų, tokį pirkinį palaimino ir buvęs administracijos direktorius.

Naujojo bokštelio pirkimo procedūra rūpinosi Šakių seniūnija, jis atsiėjo 15 tūkst. eurų. Ši seniūnija jį laikys ir prižiūrės. Pasak Šakių seniūno Daliaus Jasevičiaus, dar tariamasi su seniūnais, kaip pastarieji mokės už jo naudojimąsi.

Įsigytas bokštelis nenaujas, 1998 m. gamybos, pargabentas iš Vokietijos. Jo strėlės aukštis siekia 22 metrus, keltuvo krepšyje gali dirbti du žmonės. Pasak D. Jasevičiaus, šiuo bokšteliu bus lengviau atlikti įvairius darbus – tvarkyti apšvietimą, genėti medžius, remontuoti pastatus bei kt.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.