Beprecedentė situacija savivaldybėje tęsiasi

grigaitiene2
Nuotr. Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė laikinai ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas, tačiau dabar šių pareigų atsisako ir prašo prašymą patenkinti nuo vasario 1 d.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Rajono politinėje arenoje atmosfera kaista. Nors ne vienas politikas opozicijos siūlymą išsirinkti laikiną merą vertino gana skeptiškai, Biudžeto ir turto skyriaus vedėjos Egidijos Grigaitienės sausio 18 d., trečiadienį, pasirašytas prašymas su atsisakymu toliau vaduoti administracijos direktoriaus pavaduotoją Ingą Cibulskienę tarybą įspraus į kampą.

Spalio 19 d. raštišku sutikimu Biudžeto ir turto skyriaus vedėja E. Grigaitienė sutiko, o savivaldybės taryba spalio 28 d. patvirtino, kad administracijos direktoriaus pavaduotoją Ingą Cibulskienę jai suteiktų poilsio dienų metu, kol bus paskirtas administracijos direktorius, ligos metu, taip pat, kai ji laikinai negali eiti pareigų dėl kitų priežasčių, ją vaduos E. Grigaitienė. Tada niekas nemanė, kad Naujųjų metų išvakarėse I. Cibulskienė pateks į avariją ir sveikatą teks gydytis ne vieną mėnesį.
Apie tai savo prašyme su atsisakymu eiti administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas nuo vasario 1 d rašo ir E. Grigaitienė.

„Sutikdama su tokiu sprendimu, nemaniau, kad darbas taps nuolatinio pobūdžio. Šiuo metu darbo krūvis ir taip yra padidėjęs dėl rengiamo 2017 metų biudžeto projekto, 2016 metų ataskaitų ir pan. Todėl neužtikrinamas kitų direktoriui priskirtų funkcijų vykdymas (nesprendžiamas seniūnijų pertvarkos, UAB „Šakių komunalinis ūkis“ veiklos ir pan. klausimai). Be to, atliekant tiesioginį savo darbą ir einant direktoriaus pareigas, nesilaikoma finansų kontrolei keliamų reikalavimų (rašausi ant to paties dokumento ir kaip vedėja, ir kaip administracijos direktorius). Todėl atsisakau eiti administracijos direktoriaus pareigas, prašau mano prašymą nuo 2017 m. vasario 1 d. patenkinti“, – motyvus nurodo Biudžeto ir turto skyriaus vedėja.

Šis jos sprendimas vėl kaitina ir taip neeilinę savivaldybės situaciją. Iki šiol pakako, kad laikinai administracijos pavaduotoją vaduoja kitas žmogus, tai yra E. Grigaitienė, o kitas funkcijas užtikrina mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis. Jis svarstė, kad apskritai, jei administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas būtų ėjęs vyras, o ne moteris, vargu ar būtų numatytas ir pavaduojantis žmogus.

„Jei ne I. Cibulskienės mamadieniai, tikriausiai niekas nebūtų E. Grigaitienės numatę kaip pavaduojančios“, – viename iš posėdžių šią savaitę kalbėjo E. Pilypaitis, dar nežinojęs, kad jau trečiadienį išdygs vedėjos prašymas su atsisakymu eiti pareigas.

Iki tol tiek vicemeras, tiek ne vienas laikino mero rinkimų nepalaikantis tarybos narys kalbėjo, kad vicemeras gali atlikti tokias pačias funkcijas kaip ir laikinasis meras, tad prasmės jį rinkti nėra. Tačiau... Pagal Vietos savivaldos įstatymą numatyta: „Direktoriaus pareigas gali eiti mero ar laikinai mero pareigas einančio tarybos nario siūlymu savivaldybės tarybos paskirtas savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas.“

Atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu savivaldybėje nėra nei mero, nei laikinai mero pareigas einančio tarybos nario, neaišku, kas galėtų pasiūlyti laikiną administracijos direktoriaus pavaduotojo kandidatūrą. Tad iš principo šiandieniniame tarybos posėdyje tarybos nariai privalės vieną tarybos narį išsirinkti laikinuoju meru. Tuomet sprendimo projektas su konkrečia laikino administracijos direktoriaus pavaduotojo kandidatūra būtų teikiamas ir svarstomas sausio 27 d.

Kaip bebūtų, rajonas su savo valdymu yra išskirtinis, o kylančios situacijos atveria vis kitas įstatymų vingrybes.

Vicemeras E. Pilypaitis susiklosčiusios situacijos nedramatizavo iki šiol, nedramatizuoja ir dabar.

„Jei tas laikinas meras būtų, jis nieko netrukdytų, tik ar padarytų kažką daugiau ne aš. Visgi dabar tiesiog tokia įstatymo akrobatika. Žiūrėsime, kaip bus apsispręsta posėdžio metu. Viskas numatyta, viskas laiku. Aišku, ir dėl laikino mero gali būti visokių variantų. Juo galiu būti paskirtas ir aš ar kitas žmogus. Tada 27 d. pasiskiriame žmogų vietoj E. Grigaitienės ir judame toliau“, – mintimis dalijosi vicemeras.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.