Rajono bedarbystė tarp mažiausių apskrityje

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, Šakių skyriuje sausio mėnesį bedarbystė sumažėjo 0,1 proc. ir mėnesio pabaigoje sudarė 9,3 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų.

Sausio mėnesį rajone registruoti 247 bedarbiai. Mėnesio pabaigoje rajone iš viso buvo 1684 darbo ieškantys asmenys. Tarp jų 45,3 proc. bedarbių moterų ir 54,7 proc. – vyrų.
 
Lyginant du paskutinius mėnesius darbdaviai sausį įregistravo 26 darbo vietomis daugiau – iš viso 84, iš jų 70 neterminuotam ir 14 terminuotam darbui.

Pirmąjį metų mėnesį įdarbinti pavyko 100 asmenų. Neterminuotai darbą gavo 83 iš jų, likusieji įdarbinti pagal terminuotas darbo sutartis.

Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 19 asmenų, 14 iš jų mokysis profesijos, pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinti du bedarbiai. Verslo liudijimą įsigijo 99 darbo biržoje užsiregistravę asmenys.

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, 2017 m. vasario 1 dieną buvo registruoti 9147 bedarbiai – 10,0 proc. aptarnaujamos teritorijos darbingo amžiaus gyventojų. Nedarbas 1,4 proc. mažesnis nei prieš metus. Šakių skyriuje, kaip minėta, nedarbas sudarė 9,3 proc. Jis vienas mažiausių apskrityje – mažiausiai bedarbių yra Marijampolės savivaldybėje (8,5 proc.), po to mūsų rajonas, Vilkaviškio rajone nedarbas sausį sudarė 10,5 proc., Kazlų Rūdos savivaldybėje 12,4 proc., didžiausios bedarbystės problemos apskrityje slegia Kalvarijos savivaldybę (15,2 proc.).

Sausį didžiausias nedarbas buvo Žvirgždaičių (16,2 proc.), Barzdų (16 proc.), Slavikų (13,7 proc.), Kudirkos Naumiesčio ir Plokščių (po 11,7 proc.). Mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų (4,3 proc.), Lekėčių (6,6 proc.), Kidulių (7 proc.), Sudargo (7,1 proc.), Šakių (7,5 proc.) seniūnijose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.