Ragina rinkti Metų merą

Alfa.lt portalas inicijuoja konkursą „Metų meras“, kuriuo siekia paskatinti diskusiją, kokios mero asmeninės ir dalykinės savybės lemia gerus rezultatus, atkreipti dėmesį į galbūt tyliai, bet efektyviai dirbančius merus, palyginti gyvenimo kokybę, verslo aplinką savivaldybėse, paskleisti gerąją vadovų patirtį, atrasti nesėkmių priežastis, silpnąsias vietas.

Kiekvienas pilietis turi po vieną balsą, kurį galima atiduoti už savo pasirinktą vieną iš 60 Lietuvos merų. Pasak projekto „Metų meras“ rengėjų, kad balsavimas nebūtų tiesiog mygtuko paspaudimas, pasirinktą merą iš savo įrenginio galima įvertinti teigiamai (balsuoti „už“) arba neigiamai (balsuoti „prieš“).
 
Kad skaitytojams būtų lengviau apsispręsti, Alfa.lt savivaldybių merams pateikė anketą apie save ir atstovaujamų savivaldybių padėtį 2017-aisiais. Pasirodo, vieni merai į klausimus atsakė itin išsamiai, kiti – lakoniškai. Vieni atsiuntė po keletą oficialių nuotraukų, kiti sutiko skaitytojams atskleisti ir tai, kaip atrodo jų laisvalaikis.

Savo balsą galima atiduoti iki vasario 28 dienos. Išreiškus savo nuomonę, iškart matyti pasirinkto mero teigiami ir neigiami įvertinimai procentais.

Ketvirtadienį mūsų rajono merą Edgarą Pilypaitį teigiamai įvertino 26 proc. balsavusių.

Jau išryškėjo ir aktyviausiai vertinamų Lietuvos merų dešimtukas. Daugiausiai (apie devyni tūkstančiai piliečių) vertino Palangos miesto merą Šarūną Vaitkų (24 proc. vertino „už“), virš šešių tūkstančių – Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį( 47 proc. vertino „už“).  „Prieš“ daugiausiai balsavo už Pagėgių merą Virginijų Komskį – apie 74 proc.

Alfa.lt kviečia tarsi paviešėti 60-yje Lietuvos savivaldybių. Paskaityti ne tik savo gimtosios ar gyvenamosios savivaldybės mero anketą, bet pasidomėti, kuo 2017-aisiais gyveno kitos Lietuvos vietovės.

Portalo Alfa.lt skaitytojų balsai sudarys 50 proc. galutinio mero darbo įvertinimo. Tokį pat vertinimo svorį – 50 proc. – turės ekspertų komisija, sudaryta iš projekto partnerių – Laisvosios rinkos instituto ir žurnalo „IQ“, britų savaitraščio „The Economist“ partnerio Lietuvoje, atstovų.

Skelbiant galutinius konkurso „Metų meras“ rezultatus, bus pateikiami apibendrinti ekspertų vertinimo ir portalo Alfa.lt skaitytojų balsavimo rezultatai.

Alfa.lt kviečia palaikyti merus „Metų mero“ rinkimuose. Balsavimas vyksta adresu: meras.alfa.lt

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px