„Maisto banko“ akcijoje aukojo ir šakiečiai

maisto bankas
Nuotr. Akcijos metu šakiečiai paaukojo 2030 vnt. maisto produktų, daugiausiai pirko cukrų, makaronus, aliejų.


Praėjusį savaitgalį visoje šalyje ir rajone vyko 25-oji, jubiliejinė „Maisto banko“ akcija, kurioje dalyvavo ir Šakių rajono gyventojai. Jie sunkiau gyvenantiems, preliminariais duomenimis, paaukojo 2030 vnt. įvairiausių maisto produktų, kurių preliminari vertė 2340 eurų.
 
Jubiliejinėje „Maisto banko“ akcijoje dalyvavo Šakių socialinių paslaugų centras, Vaikų globos namai, labdaros centras „Namai visiems“ ir Šakių vaikų dienos centras „Gelbėkit vaikus“. Jiems talkino 63 savanoriai abiejose „Maxima“, „Iki“ ir „Aibė“ parduotuvėse.
 
Kaip jau buvo minėta, iš viso akcijos metu geros valios žmonės paaukojo 2030 vnt. maisto produktų. Daugiausiai žmonės pirko makaronus, cukrų, aliejų, mažiausiai – higienos priemones, kavą, šokoladą. Šakių socialinių paslaugų centras surinko 976 vnt., „Namai visiems“ – 530 vnt., Vaikų globos namai – 310 vnt., o Šakių vaikų dienos centras – 214 vnt. įvairiausių maisto produktų. Iš viso šioje akcijoje dalyvavo 909 aukotojai (praėjusių metų rudenį – 861 aukotojas).

Šakiečių dosnumas „Maisto banko“ akcijose panašus – praėjusių metų rudeninėje akcijoje šakiečiai paaukojo 2327 vnt., o tų pačių metų pavasarinėje akcijoje  – 2558 vnt. maisto produktų. Per 2016 m. pavasarinę akciją surinkta 971 vnt., o per rudeninę – 1815 vnt.

25-oje „Maisto banko“ akcijoje visoje Lietuvoje paaukota 398 tūkst. 932 vnt. maisto produktų už 460 tūkst. 371 eurą. Akcija organizuota 76 miestuose ir miesteliuose, įtraukė 438 maisto prekių parduotuves. Gyventojai visoje šalyje paaukojo daugiau maisto produktų visose kategorijose. Mažiau nupirkta tik sultinių ir užpilamų sriubų.

Nepasiturinčių maitinimui skirtą aruodą dar papildys gyventojų aukos. Negalėję tiesiogiai dalyvauti „Maisto banko“ akcijoje lietuviai, skambindami paramos trumpuoju numeriu 1343, šį savaitgalį paaukojo 8 tūkst. eurų. Dar nesuskaičiuoti aukotojų, kasose pateikusių „Maisto banko“ akcijos skrajutes su brūkšniniu kodu, rezultatai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.