Švarinosi ir sodino medelius

medeliai moksleiviai
Nuotr. Šakiečių bendruomenės inicijuotos akcijos metu buvo pasodinta 30 medelių sodinukų. Prie akcijos noriai prisijungė varpiečių klasė.


Penktadienį visoje šalyje nuvilnijo jau 11-oji švarinimosi akcija „Darom“, prie kurios prisijungė ir šakiečiai. Be to, Šakiečių bendruomenė inicijavo medelių sodinimo akciją ir kvietė dovanoti miestui daugiau žalios spalvos.
 
Pasak idėjos sumanytojos, Šakiečių bendruomenės narės Irinos Mockaitienės, ypač šiais metais medžių šalinimas mieste badė akis, tad ir kilo mintis pasodinti medelių miestui. Bendradarbiaujant su Šakių seniūnija buvo nupirkta 30 liepų sodinukų, nors pirminio sumanymo metu planuota pasodinti 100. Noriai prie akcijos prisijungė Teresės Kymantienės auklėtiniai iš „Varpo“ mokyklos. Ne vienas aštuntokas prasitarė, kad apskritai tai pirmieji jų sodinami medeliai, tad su jaunatvišku entuziazmu kibo į darbą. Pirmiausiai medeliai pasodinti Girėnuose, netoli buvusio kultūros centro, kur prieš keletą metų buvo išpjauti seni topoliai. Vėliau Aušros ir Basanavičiaus gatvių sankirtoje, prie Meno mokyklos, Draugystės take.

I. Mockaitienė kalbėjo, kad liūdina ne tik tai, kad mieste mažinami žalieji plotai, bet apskritai, pasak moters, nėra jokios apželdinimo strategijos.

„Statinių vizija yra, bet ne apželdinimo. Nėra jokio apželdinimo, žaliojo plano ar šiuo klausimu dirbančio specialisto, o sodinti bet kur negalima. Todėl norim bent šiek tiek prisidėti“, – džiaugėsi pavykusia akcija iniciatyvi bendruomenietė.

Akcijos „Darom“ metu savaitgalį įvairias teritorijas švarino įvairios organizacijos, bendruomenės, iniciatyvūs piliečiai. Akcijos koordinatorė savivaldybėje Asta Cikanienė pirmadienį patikino, kad informacija dar renkama, tačiau stebint bendrą dalyvių skaičių akivaizdu, kad rajone šiais metais jų skaičius buvo apie 10 proc. mažesnis nei ankstesniais metais.

„Tie, kurie dalyvavo, buvo aktyvūs. Įvairiose vietose skirtingai, žiūrint pagal poreikį ir piliečių aktyvumą. Vieni rinko šiukšles, kiti sodino medelius. Akcija tikrai pavyko“, – sakė A. Cikanienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.