Nedarbas rajone sudarė 7,1 proc.

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, gegužę Šakių rajone bedarbių dar labiau sumažėjo. Mėnesio pabaigoje bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų sudarė 7,1 proc. Balandžio mėnesį buvo 7,5 proc.

Iš viso gegužę Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje registruota 137 bedarbiai. Mėnesio pabaigoje Šakių rajone buvo 1 tūkst. 212 bedarbių, iš kurių 50,6 proc. sudaro moterys ir 49,9 proc. – vyrai.
 
Laisvų darbų vietų, lyginant du paskutinius mėnesius, registruota mažiau. Jei balandį darbdaviai jų registravo 218, tai gegužę – 156. Iš jų 111 skirta neterminuotam ir 45 darbo vietos terminuotam darbui.

Įdarbinti pavyko 128 asmenis. Neterminuotai darbo gavo 101, terminuotai gegužę įdarbinti 27 bedarbiai.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones Šakių skyrius balandį nusiuntė 53 asmenis. Daugiausiai iš jų mokysis profesijos (13), pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinta 15 Šakių skyriaus darbo biržos klientų – iš jų 13 subsidijuojant darbo užmokestį, du pagal darbo įgūdžių rėmimo programą. Parama darbo vietoms steigti suteikta keturiems bedarbiams. Lengvatinėmis sąlygomis verslo liudijimus gegužės mėnesį įsigijo 115 bedarbių (16 daugiau nei balandį).

Kalbant apie nedarbo lygį rajono seniūnijose, daugiausiai bedarbių gegužę nuo darbingo amžiaus gyventojų registruota Žvirgždaičių sen. (nuo 11,9 proc. balandį jų skaičius seniūnijoje gegužę išaugo iki 12,2 proc.). Gana daug bedarbių ir Barzdų sen. – mėnesio pabaigoje bedarbių buvo 10,3 proc. (balandį buvo 11,4 proc.). Plokščių sen. bedarbių sumažėjo nuo 10,8 proc. balandį iki 9,5 proc. gegužę, Kudirkos Naumiesčio sen. taip pat įvyko nemažas pokytis ir bedarbių nuo 11,2 proc. sumažėjo iki 9,2 proc. Griškabūdžio sen. mėnesio pabaigoje buvo 8,9 proc. bedarbių (sumažėjo nuo 9,5 proc.), Slavikų sen. – 8,8 proc. (sumažėjo nuo 9,8 proc.). Mažiau bedarbystė slėgė Sintautų sen., kur bedarbių buvo 6,2 proc. (sumažėjo nuo 7,3 proc.), Gelgaudiškio – 5,8 proc. (sumažėjo nuo 6,9 proc.), Šakių sen. – 5,3 proc. (sumažėjo nuo 5,8 proc.), Lukšių – 5,3 proc. (sumažėjo nuo 5,4 proc.), Kidulių – 5,1 proc. (sumažėjo nuo 5,5 proc.), Sudargo – 4,9 proc. (sumažėjo nuo 5,6 proc.). Mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų – 3,8 proc. bei Lekėčių sen. – 4,5 proc., tik abiejose seniūnijose, lyginant su ankstesniu mėnesiu, procentas šiek tiek padidėjo.

Marijampolės apskrityje nedarbas gegužę sudarė 8,4 proc., šalyje bedarbystė buvo 8,1 proc. Šakių rajono bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų vienas mažiausių apskrityje. Mažiau fiksuota tik Marijampolės sav. – 7 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.