Labdaros sandėlys iš Sintautų persikėlė į Šakius

labdara viliusiene
Nuotr. Labdaros fondo „Gera dalytis“ valdytoja Inesa Viliūšienė pripažįsta svajojanti apie normalias ir šildomas patalpas, kuriose veiklą būtų galima vykdyti ne sezoniškai, tačiau dabar džiaugiasi galimybe prisiglausti ir buvusiose senosios vaistinės patalpose.


Labdaringa veikla rajone užsiimantis labdaros ir paramos fondas „Gera dalytis“ bene pusmetį buvo be patalpų, tad džiaugiasi pagaliau radęs vietą savo veiklai. Nuo šiol jie glaudžiasi ne Sintautuose, o Šakiuose greta Šakių ligoninės ir poliklinikos, buvusiame senosios vaistinės pastate.

Fondo valdytoja Inesa Viliūšienė sako žinanti, kad pastatas pripažintas avariniu ir yra sprendimas jį griauti, tačiau kol jis negriaunamas, o plytos ant galvos nekrinta, nuspręsta jame įsikurti.

„Gal kokį mėnesį ar du rūšiavome rūbus, tvarkėmės ir pagaliau atvėrėme duris. Žinoma, labiau norėjau patalpų Sintautuose, nes pati ten gyvenu, tačiau atsirado galimybė Šakiuose, tai pasirinkome Šakius“, – pripažino I. Viliūšienė ir informavo, kad sandėlis veiks penktadieniais nuo pusės vienuoliktos iki trečios popiet.

Labdaringo fondo valdytoja patikina, kad šiuo metu gerai ir čia, tačiau ateityje norėtų veiklą vykdyti ne sezoniškai, bet ir žiemos metu erdvesnėse ir šildomose patalpose.

„Žiemą veikla nutrūks, nes patalpos nešildomos, o ir neturime už ką mokėti“, – atvirauja pašnekovė.

Beje, patalpos gana ankštos, tad jau nuspręsta, kad lankytojų skaičių vienu metu teks riboti – galbūt pavyks priimti ne daugiau kaip penkias šeimas. Visi pasieniai nukrauti įvairiausiais drabužiais, tad kelete kambariukų yra tik siauras praėjimas ir šiek tiek vietos apsisukti. Užtat visi rūbai tvarkingai sudėlioti ir išrūšiuoti, todėl ir apsilankantys supažindinami su taisykle, kad labdarą rinktųsi tvarkingai.

„Oi, būna visko. Būna kaip uraganai praeina ir iš paskos tvarkyti turime, tai tikrai įspėjame. Yra ir ko nelabai norime įsileisti dėl tos pačios tvarkos ar saiko neturėjimo“, – atvirauja I. Viliūšienė, rodanti dar nerūšiuotas dėžes avalynės, tačiau ateis laikas ir joms.

Be to, kaip sako ji, ypač pirmą kartą apsilankiusius nustebina rūbų kokybė.

„Kartais moterys klausia, ar tikrai galiu šitą paimti ir šitą, nes viskas nemokamai. Būna, panešioja, vaikai išauga ir tuos pačius drabužėlius atgal sugrąžina. Dėl drabužių kokybės net užsipulta buvau, kai pasakiau, kad priimame tik tvarkingus ir keliame reikalavimus. Bet juk jeigu tu prastai gyveni, tai nereiškia, kad skudurus turi rengtis“, – sako fondo valdytoja, nuolat sulaukianti ir nuolatinių rėmėjų iš užsienio.

Be to, ypač dabar, kol veikla dėl patalpų neturėjimo faktiškai nevyko, prisikaupė nemažai drabužių. Tačiau I. Viliūšienė iš patirties žino, kad ypač prieš rugsėjį viskas bus išgraibstyta. Ji džiaugiasi, kad jai nuolat talkina apie 10 savanorių, į pagalbą ateina ir tos moterys, kurias fondas rėmė.

„Labai džiaugiuosi, kad turiu pagalbos, moterys padeda ne tik iš Šakių, bet ir iš Sintautų, Veršių“, – sakė fondo valdytoja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.