Rinksimės iš aštuonių

Liepos 13 d. pasibaigė keliamų kandidatų į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje pareiškinių dokumentų pateikimas. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad keliami aštuoni kandidatai (anksčiau skelbta, kad kandidatų bus 11).
 
Pareiškinius dokumentus VRK ir apygardos rinkimų komisijai pateikė Darbo partija (kandidatas Vigilijus Jukna), Lietuvos centro partija (kandidatė Laura Radzevičiūtė), Lietuvos socialdemokratų partija (kandidatas Paulius Visockas), Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (kandidatė Irena Haase), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (kandidatas Haroldas Glauzeris), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (kandidatas Giedrius Surplys), save išsikėlę kandidatai Mindaugas Bastys ir Mindaugas Tarnauskas.

Šiems asmenims išduoti popieriniai vardiniai rinkėjų parašų rinkimo lapai. Zanavykų rinkimų apygardos rinkėjai gali VRK nustatyta tvarka savo parašais paremti ir elektroniniu būdu Rinkėjo puslapyje.

Parašų rinkimų lapai turi būti grąžinti juos išdavusiai rinkimų komisijai ne vėliau kaip iki rugpjūčio 7 d. Juos komisija patikrina ne daugiau kaip per 10 dienų.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad rinkimuose dalyvaujančius kandidatus VRK turi paskelbti iki rugpjūčio 17 d. Pažymėtina, kad teisės aktai numato ir pareiškinių dokumentų atšaukimo galimybę. Kandidatas juos gali atšaukti iki rugpjūčio 19 d.

2018 m. rugsėjo 16 d. vyks nauji rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px