Karališkojo pašto atstovai džiugino ne tik gera nuotaika, bet ir dovanomis

anglai labdara
Dienos centro lankytojai ypač džiaugėsi naujuoju išmaniuoju televizoriumi, kuris vaikams suteiks dar daugiau pramogų. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusio penktadienio popietė Šakių vaikų dienos centre buvo išties pilna įspūdžių ir emocijų. Nuotaiką centrą lankantiems vaikams gerokai praskaidrino ir būrys svečių iš Didžiosios Britanijos karališkojo pašto. Tuo labiau, kad jie atvyko ne tuščiomis – dovanų atvežė ne tik skanumynų, bet ir išmanųjį televizorių. Pirmą kartą Šakiuose viešėjusi delegacija buvo dosni ne tik šakiškiams – jie paramą suteikė vienai Barzduose gyvenančiai šeimai, kurią taip pat aplankė.  

Apskritai visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ (generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė) ir anglų draugystė tęsiasi apie septynerius metus. Karališkojo pašto profesinės sąjungos labdaros ir paramos fondo atstovai į mūsų šalį atvyksta dukart per metus – gegužę ir lapkritį. R. Dičpetrienė prisimena, kad pradžioje per daug rimtai į gautą Lietuvos ambasados Londone pasiūlymą pagelbėti daiktais net nežiūrėjusi, nes dažnai pažadai ir lieka pažadais. Tačiau bet kokie nusistatymai ar įsivaizdavimai pranoko lūkesčius, nes pirmąjį kartą į mūsų šalį jie atvyko su trimis pilnais įvairiausių daiktų ir buitinės technikos sunkvežimiais.

„Jie parašė, kad galime prašyti daug, tai mes nesikuklinome“, – bendradarbiavimo pradžią su Karališkojo pašto atstovais prisimena R. Dičpetrienė.

Dabar „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė skaičiuoja, kad per septynerius metus dienos centrams ir įvairioms šeimoms jie nupirkę daiktų už maždaug 23 tūkst. eurų. Tiesa, nors svečiai tikino mūsų šalyje besijaučiantys lyg antruose namuose, Šakiuose delegacija viešėjo pirmą kartą. Be Lietuvos, jie paramą teikia ir kai kurioms kitoms šalims (Rumunijai, Moldovai, Bulgarijai, kai kurioms Afrikos šalims).

Vėliau anglai nusprendė į mūsų šalį vykti ne sunkvežimiais, o atsivežti surinktus pinigus ir daiktus pirkti Lietuvoje. Tiesa, gana įdomus pats pinigų surinkimo principas, nes jie sau išsikelia tam tikrus iššūkius ir juos įgyvendindami prašo žmonių paaukoti. Pavyzdžiui, vienas atvykęs anglas pasakojo, kaip dvi su puse paros 250 km keliavo pašto dviračiu. Kitas 90 km keliavo su specialiu pašto vežimėliu.

Šakių vaikų dienos centrui svečiai padovanojo išmanųjį televizorių, o Barzduose gyvenančiai šeimai, kurioje auga šeši vaikai, – elektrinę viryklę.

„Kreipiamės į mūsų globojamus vaikų dienos centrus ir šeimas, išsiaiškiname, kam pagalbos reikia labiausiai“, – pasakojo R. Dičpetrienė.

Apskritai anglai labai charizmatiški, gerai nusiteikę ir nestokojantys nuotaikos, tad ir nemokėdami lietuviškai puikiai randa bendrą kalbą tiek su suaugusiais, tiek su vaikais. Vaikų dienos centre netrūko šurmulio, nes tuoj pat buvo suorganizuoti šokiai ir pasidžiaugta dovana.

R. Dičpetrienė juokavo, kad nemažą šurmulį Karališkojo pašto atstovai sukelia prekybos centruose, kur visus juokina, o galiausiai turi paaiškinti, ką jie čia veikia ir kokiu tikslu perka didžiulius kiekius buitinės technikos.

Šakių vaikų dienos centras, įsikūręs greta Šakių viešosios bibliotekos, džiaugiasi, kad neseniai gavo dar vienas erdvias patalpas, kur anksčiau glaudėsi cukralige sergančių klubas „Linelis“. Nors patalpos gana erdvios, tačiau viliamasi geradarių dėka jas sutvarkyti, galbūt, kaip ir kitose patalpose, susidėti naujas grindis.

„Ieškome rėmėjų, išsiuntinėjau elektroninius prašymus pagelbėti, tikiuosi, būsime išgirsti“, – viliasi centro projektų vadovė Skaistė Bakienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.