Aikštės asfaltavimui reikės papildomo finansavimo

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Griškabūdyje įsibėgėjusio projekto „Griškabūdžio atnaujinimas ir plėtra“ darbams, kaip ir nutriušusių namų nugriovimui viduryje miestelio, vėl trukdo kultūros paveldas. Šį kartą liks neasfaltuota vos pora metrų aikštelės, esančios prie pat kultūros centro pastato Jablonskio gatvėje.

Miesteliams skirtą finansavimą griškabūdiečiai nusprendė skirti miestelio infrastruktūros atnaujinimui. Jau šiais metais atlikta dalis darbų – sustatyti arba išimti nereikalingi apšvietimo stulpai, tiesiami šaligatviai. Kitą metą vėl, kai tik leis atšilę orai, miestelio tvarkymo darbai bus tęsiami. Pagrindinis objektas, kurį griškabūdiečiai nori sutvarkyti miestelio centre, yra aikštelė prie kultūros centro pastato, ji įvardijama kaip turgaus aikštė, čia  kasmet vyksta garsieji koncertai po šv. Onos atlaido. Tad nieko nuostabaus, kad miestelio gyventojams itin svarbu, jog jų pagrindinė aikštė būtų tvarkinga – ją yra pasirinkę kaip prioritetinį objektą. Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius informavo rajono savivaldybės atsakingo Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus darbuotojus ir administracijos direktorių, jog darbų įgyvendinimo metu pasimatė, kad visos aikštelės iš projektui skirto finansavimo išasfaltuoti nepavyks. To priežastis paprasta – aikštelė yra padalinta į du sklypus, turi du sklypų savininkus – Griškabūdžio kultūros centrą bei savivaldybę. Kadangi teritorija priklauso kultūros paveldui, kuris sklypus Griškabūdžio centre suskirstė dar 1998m., jų ribos keisti šiandien jau negalima.

„To gabaliuko, kuris priklauso kultūros centrui, negalėsim pagal projektą asfaltuoti – neina kilnoti sklypo ribų, teritorija priklauso kultūros paveldui, o ta dalis aikštelės, kuri priskirta kultūros centrui, į projektą nėra įtraukta, negalima buvo to padaryti, nes jis nėra renovuojamas, tada ir jo teritorija neįeina į projektą“, – pranešė S. Naumavičius.

Seniūnas sako, kad jeigu savivaldybė neskirs penktadaliui aikštelės papildomo finansavimo, kuris jau turėtų būti numatytas kitų metų biudžete, tada „aikštelės gabaliukas liks neasfaltuotas“. Anot seniūno, šįmet rangovams (UAB „Hidrokestai“) jau pavyko atlikti kai kuriuos projekto darbus. Rangovai jau dabar sustatė dalį apšvietimo tinklo stulpų (apšvietimas bus įrengtas minėtoje aikštelėje ir Jablonskio gatvės dalyje, Alyvų bei Ryto gatvėse, taip pat miestelio skvere). Be to, bus sutvarkyta pėsčiųjų tako dalis, skveras, padaryta daugiau šaligatvių, tačiau šie darbai prasidės jau pavasarį, kaip ir tos pačios turgaus aikštės tvarkymas. Iš viso projekto vertė siekia net 200 tūkst. eurų, iš kurių 165 tūkst. 940 eurų skiriama iš Europos Sąjungos fondų, o savivaldybei tenka prisidėti beveik 42 tūkst. eurų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.