Sujudo dėl tvarkomo šabakštyno

krumyno ispjovimas
Pėsčiųjų ir dviračių tako įrengimo projektą Siesarties pakrantėje sukritikavo gyventojai – jiems nepatiko, kad jų neatsiklausus buvo iškirsti šabakštynai. D. Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šakių Siesarties pakrantėje vykstantys pėsčiųjų ir dviračių tako įrengimo darbai patinka ne visiems – čia ne tik intensyviai klojamas takas, ruošiamos vietos būsimoms automobilių stovėjimo aikštelėms, bet vis dar pjaunami krūmai bei šalinami kiti projektui trukdantys objektai.

Šakiuose bet koks medžių pjovimas susilaukia didelio dėmesio, o šįkart gyventojams užkliuvo menkaverčiai krūmai ir vaiskrūmiai, kuriuos darbininkai šalina prie vieno privataus namo sklypo tvoros, už V. Kudirkos gatvėje esančios „Maxima“ parduotuvės. Nors veiksmas vyksta valstybinėje žemėje, bet žmonės sureagavo į tai, kad už jų kiemo tvoros, nieko jiems nesakius ir neinformavus, pjaunami ilgus metus čia augę krūmai, obelys, slyvos.

„Iš pradžių manėme, kad tiek daug nepjaus, paliks truputį tų medžių, o dabar matome, kad rėžia viską. Nei kas ką derino, nei ką. Malkas taip pat išvežė, manėme – paliks tas nors krūvoje sukrautas“, – aiškino nenorėjusi savęs įvardyti vietos gyventoja (vardas ir pavardė redakcijai žinoma).

Moteris, paklausta, kur ji buvo, kai vyko projekto viešinimas, kada pastabas dėl būsimų projekto darbų gali pareikšti ir gyventojai, ši sakė apie viešinimą nieko negirdėjusi, anot pašnekovės, „kas čia žiūri į paprastą žmogų“. Tuo pačiu klausimu gyventoja tądien kreipėsi ir į savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėją Arvydą Šlėderį.

„Ten buvo šabakštynai, kurie atskirdavo privatų sklypą nuo toliau esančių aikštelių, bet juos išpjovus ir pačių gyventojų sklypas liko plikas. Mums niekas nedraudžia kirsti tų brūzgynų valstybinėje žemėje, juolab kad tvarkyti valstybinėje žemėje esantį šabakštyną yra privalu“, – moteriai aiškino A. Šlėderis.

Anot Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo, pagal projektą yra numatyta medžių atsodinimas ar želdinių įrengimas, todėl moteriai šiuo atveju reikia tartis su kaimynu, t. y. seniūnijos seniūnu, ir klausti, kaip toliau toje teritorijoje bus sodinama augmenija.

„Su seniūnu yra ne kartą kalbėta apie projektą, dėl to, kad jį įgyvendinus seniūnijai teks rūpintis želdiniais, jų priežiūra, be to, kiekvienais metais yra perkama naujų augalų, todėl moteriai niekas netrukdo susitarti su kaimynu, kad lig šiol ten augusį šabakštyną apsodintų normaliais želdiniais ir jie turės tą pačią funkciją, kurią lig šiol atliko tie krūmai, – užstos iš anos pusės privatų sklypą“, – sako A. Šlėderis.

Be to, jis moteriai sakęs, kad niekas namo savininkei netrukdo atsitverti želdiniais nuo valstybinės žemės juos sodinant savo sklype, juk pageidauti, kad kaimynas kažką sodintų ar nesodintų, nėra logiška.

Skyriaus vedėjui antrina ir savivaldybės architektas Mantas Paketuris, šio projekto vadovas. Architektas sako, kad pagal projektą buvusio šabakštyno vietoje numatyta automobilių stovėjimo aikštelė su aplink ją einančiu žaliu atitvaru, kuris bus iš įvairių želdinių.

„Mes irgi turime interesą atsitverti nuo to namo sklypo, nes jis vizualiai nėra gražus“, – patvirtina projekto vadovas.

Pasak architekto, Siesarties pakrantės projekto darbai jau yra įpusėję, o šiais metais kaip ir baigti, nes likę darbai bus tęsiami pavasarį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.