VRK patvirtino rinkimų žemėlapį – keisis ir mūsų apygardos pavadinimas

suduvos siaurine
Pakeitus vienmandačių apygardų ribas, keičiasi ir kai kurie pavadinimai. Pokyčių neišvengs ir mūsų apygarda, kuri nuo šiol vadinsis ne Zanavykų, o Sūduvos šiaurinė.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį patvirtino vienmandačių apygardų ribas kitiems Seimo rinkimams. Didžiausi pasikeitimai – Lietuvoje vietoje 71 lieka 70 apygardų, be to, įsteigta nauja Pasaulio lietuvių vienmandatė apygarda, kurioje balsuos užsienyje gyvenantys rinkėjai. Pokyčiai palies ir mūsų apygardą, kuri vadinsis ne Zanavykų, kaip anksčiau, o Sūduvos šiaurine.
 
Apygardų ribos artėjant Seimo rinkimams pakeistos, kad neviršytų įstatymo leidžiamo 10 proc. nuokrypio nuo vidutinio apygardų rinkėjų skaičiaus.

VRK informuoja, kad Sūduvos šiaurinėje apygardoje bus 50 apylinkių, rinkėjų skaičius – 36 tūkst. 891. Tiesa, keičiasi ne tik pavadinimas, bet ir ribos. Pavyzdžiui, jei iki šiol prie mūsų buvo prijungtos Vilkaviškio r. savivaldybės Sūdavos, Daržininkų, Slabadų apylinkės, tai dabar jos priklausys Vilkaviškio apygardai. Prie mūsų Sūduvos šiaurinės apygardos prijungtos Kazlų Rūdos Bagotosios, Antanavo, Bebruliškės, Ąžuolų Būdos, Plutiškių, Jūrės, Pušų, Višakio Rūdos apylinkės. Kaip ir iki šiol priklausė Zanavkų apygardai, taip ir dabar prie mūsų lieka prijungtos Kauno r. Altoniškių ir Ežerėlio apylinkės.

Iki rinkimų likus ne mažiau kaip 210 dienų VRK turi pavirtinti rinkimų apygardų ribas, atsižvelgiant į šalies administracinį suskirstymą, praėjusių rinkimų apygardų ribas ir rinkėjų skaičių.

Įstatymo leidžiamas 10 proc. nuokrypis nuo vidutinės apygardos dydžio reiškia, kad mažiausią apygardą sudarytų 31–32 tūkst. rinkėjų, didžiausią – 37–38 tūkst. rinkėjų.

Eiliniai Seimo rinkimai turėtų vykti 2020 metų spalio 11 dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px