Kidulių seniūnija perduota į naujos seniūnės rankas

svelnyte
Praėjusį pirmadienį Kidulių seniūnijai vadovauti pradėjo Renata Švelnytė.


Gruodžio 16 d. Kidulių seniūnės pareigas pradėjo eiti konkursą laimėjusi Renata Švelnytė. Ji šias pareigas perėmė iš laikinai seniūnijai vadovavusio Gelgaudiškio seniūno Vinco Dabravolskio. Tiek naujoji Kidulių seniūnė, tiek laikinai vadavęs seniūnas tvirtino, kad perdavimas įvyko sklandžiai, o dabar naujoji seniūnė R. Švelnytė skuba dėliotis prioritetus ir planuotis ateinančių metų darbus.
 
Anot R. Švelnytės, skolų seniūnijoje laikinas seniūnas nepridarė, o dar nepanaudoti lėšų likučiai palikti einamosioms išlaidoms padengti – atlyginimams, elektros sąskaitoms apmokėti. Naujoji seniūnė sako, kad dar sunku nusakyti, kaip pasisuks jos prioritetų dėliojimas ir būsimų darbų planavimas, nes dar tik susipažįsta su tais poreikiais, kuriuos rado atėjusi dirbti. Pirmiausiai, anot R. Švelnytės, teks pasirūpinti, kad būtų su kuo prižiūrėti seniūnijai priklausančią teritoriją, tvarkyti aplinką, nes plotas nemenkas, į jį įeina ir dvaro, ir parko teritorija, o kur dar kitos viešosios erdvės. Kad palengvintų būsimam seniūnui kasdienybę, V. Dabravolskis iš Kidulių seniūnijos lėšų prieš pat šventes nupirko naują traktoriuką-žoliapjovę „Stiga“ už 4 tūkst. 750 eurų. Traktoriuko seniūnijai labai reikėjo, nes lig šiol žolę didesniuose plotuose seniūnija pjovė su senu rusišku traktoriumi, o mažesnius – su paprasta žoliapjove. Senas traktorius buvo jau neekonomiškas, dažnai sutrūkdavo (ir dabar stovi sugedęs). Anot V. Dabravolskio, su nauju, ekonomišku traktoriuku bus žymiai ekonomiškiau ir patogiau pjauti viešąsias erdves, nes jis patogiau apsuka medžius. Taip pat seniūnijoje nupirkta naujų šviestuvų, tačiau jau naujoji seniūnė turės pasirūpinti jų pakabinimu, nes jiems dar reikia papildomų smulkių detalių, kad būtų galima sumontuoti į senų lempų vietas. Pasak vadavusio seniūno, Kidulių seniūnijai dar labai reikėtų papildomos transporto priemonės, kuria galėtų vežioti darbininkus, įrankius ir kitus reikmenis tarp atokiai išsidėsčiusių seniūnijos kaimų. Dabar ūkiniams poreikiams užtikrinti seniūnija naudojasi mokyklos mokinius vežančiu autobusiuku, tačiau tik tada, kai jis atlieka nuo mokyklos, ir dėl to ne visada pavyksta efektyviai užtikrinti seniūnijos poreikius.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px