Dėl dokumentų pakeitimo nereikės vykti pas kaimynus

pasai
Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Nuo gegužės 18 d. žengtas dar vienas karantino atlaisvinimo žingsnis – atsidarė kavinės, darželiai, pradėjo dirbti šeimos gydytojai, stomatologai ir daug kitų įstaigų. Rajono gyventojai susidūrė su keistu paradoksu – norintiems pasikeisti asmens dokumentą tenka vykti į kaimyninius rajonus, nes Šakių migracijos tarnybos skyrius gyventojų vis dar neaptarnauja.

Pirmadienį sulaukėme pasipiktinusių gyventojų skambučių, nusiskundimų, kad Šakiuose nėra galimybės pasikeisti asmens tapatybės kortelės arba paso, nes gyventojų vis dar neaptarnauja Šakių migracijos tarnybos skyrius, įsikūręs Šakių rajono policijos komisariato pastate.

„Pasibaigė galiojimas asmens tapatybės kortelės per tą karantiną, bet pirmadienį viskas atlaisvėjo, pradėjo dirbti. Paskambinau į Šakių skyrių, atsiliepė telefonu moteris, sako – mes dar nedirbame, turite važiuoti į Jurbarką arba Vilkaviškį pasikeisti dokumento, o prieš tai reikia užsiregistruoti internetu. Aš senas žmogus, nemoku aš su tais kompiuteriais, be to, kodėl turiu važiuoti kažkur, jeigu yra Šakiuose skyrius. Gal ir tie autobusai dar nedažnai važiuoja, nežinau. Maža to, ji dar mane perspėjo, kad neužteks kartą nuvažiuoti prisiduot dėl dokumento, reikės ten, kur dariausi jį, ir atsiimti. Išeina, du kartus reikės važiuoti“, – pasakojo 80-metis Antanas iš Šakių.

Pensininką labiausiai piktina tai, kad atsidarė tokios įstaigos kaip kavinės, restoranai, o įstaiga, kuri žmogui labiausiai reikalinga, lieka uždaryta. Pasak šakiečio, tarp jo pažįstamų yra žmonių, kurie norėjo pasikeisti dokumentus, nes nori išvykti į užsienį arba įsidarbinti, tačiau susidūrė su ta pačia problema – Šakiuose asmens dokumento pasidaryti neturi galimybės.

„Bet kas svarbiausia – pats skyrius Šakiuose tai dirba. Telefonu atsiliepia, kalba, vadinasi, dirba, algą gauna, o žmonių priimti negali. Kas čia per tvarka – kas nori – dirba, kas nenori – nedirba, ar kaip?“ – piktinosi pensininkas.

Senjoras sako, kad dabar negalėtų ir į gydymo įstaigą kreiptis, jeigu reikėtų pagalbos, nes pasibaigęs jo dokumento galiojimo laikas, be to, kaip pats juokauja, ir numirt baisu, nes neaišku, ką tada tektų daryti artimiesiems...

Paskambinę į Šakių migracijos skyrių iš tiesų išgirdome, kad šią savaitę žmonės rajone dar neaptarnaujami, nebent ateinantys atsiimti anksčiau užsisakytų dokumentų. Keistis arba gamintis naujų yra nukreipiami į Jurbarko ir Vilkaviškio artimiausius skyrius, žinoma, prieš tai užsiregistravus internetinėje svetainėje. Migracijos departamento vyresnioji specialistė Loreta Tumalavičienė laikraščiui „Draugas“ aiškino, kad nuo kovo 14 d. Migracijos departamento skyriuose iš tiesų buvo atlikti klientų aptarnavimo pakeitimai dėl karantino ir buvo atsisakyta asmenų priėmimo gyva eile, paliekant tik aptarnavimą pagal išankstinę registraciją atskiruose padaliniuose. Anot specialistės, gyventojai buvo apie tai informuoti tiek interneto svetainėje, tiek visuomenės informavimo priemonėse.

„Susidarius palankioms aplinkybėms, palaipsniui yra didinamas išankstinių registracijų ir dokumentų teikimo vietų skaičius. Nuo gegužės 25d. išankstinės registracijos langelis atidaromas ir Šakiuose“, – teigia L. Tumalavičienė.

Pasak specialistės, gyventojai nuo pirmadienio vėl galės teikti ir atsiimti dokumentus Šakiuose, iš anksto tam rezervavę laiką. Tiesa, užsiregistruoti iš anksto jiems vis tiek reikės naudojantis internetu Lietuvos migracijos informacinėje sistemoje E-Migris.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.