Tarėsi, kaip įamžinti seniausią Europos sieną

pasienis valdzia
Kudirkos Naumiestyje savivaldybės administracijos ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijos vadovai susitiko su Pagėgių rinktinės vadu Rimantu Timinskiu ir užkardos pasieniečiais. E. Pilypaičio nuotr.

Liepos 14 d. rajone lankėsi sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės vadas Rimantas Timinskis. Kudirkos Naumiestyje susitikęs su savivaldybės administracijos vadovais, specialistais, Kudirkos Naumiesčio seniūnijos seniūnu, aptarė, kaip įprasminti Melno taika nustatytą ir 600 metų praktiškai nepakitusią sieną tarp Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Prūsijos.
 
Šiuo metu tai yra ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos Sąjungos sienos atkarpa su Rusijos Federacijos Kaliningrado (Karaliaučiaus) sritimi.

Svečias su rajono ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijos vadovais apėjo galimas įamžinimo vietas. Žvilgsniai krypo į Šešupės ir Širvintos santaką, kur siena eina upių vagomis.

„Apsikeitėme pasiūlymais ir įžvalgomis, susiderinome ribas, kas, kur ir kiek leidžiama prie tokio jautraus objekto“, – sakė rajono meras Edgaras Pilypaitis.

Kad Kudirkos Naumiestyje atsirastų gražiai sutvarkytas ir patraukliai pristatomas istorinis ir gamtinis objektas, rūpintis patikėta architektui Mantui Paketuriui.

Susitikimo pabaigoje Pagėgių rinktinės vadas R. Timinskis padėkojo savivaldybės administracijai ir Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centrui už sklandžiai organizuotą pasienio tarnybos pareigūnų vakcinavimo procesą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.