Tikisi, jog pastačius ženklą problema išsispręs

gatve zenklas
Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Daukantiškių kaimo Atžalyno gatvės gyventojai kelerius metus kenčia nemalonią situaciją – vienas kaimynas sunkvežimį stato gatvėje taip, kad kitiems gyventojams su automobiliais tenka apvažiuoti jį šaligatviais. Kelerius metus trukusią keistą padėtį Gelgaudiškyje dar kartą ėmė spręsti savivaldybės Eismo saugumo komisija.

Aplinkiniai gatvės gyventojai jau anksčiau yra kreipęsi į šią komisiją dėl eismo situacijos Atžalyno gatvėje. Čia vienas vietos gyventojas nuolat prie savo namų parkuoja gatvėje sunkiasvorę transporto priemonę, tada lengvasis automobilis vos ne vos telpa pravažiuoti, o jeigu atvažiuoja didesnė transporto priemonė, kad pravažiuotų, jau turi užvažiuoti ant šaligatvio.

„Jau buvo kalbėta ne kartą su tuo žmogum mūsų skyriaus vedėjo Arvydo Šlėderio ir vietos seniūno, prašyta, kad jis ten nestatytų tos mašinos. Mes jau ne kartą svarstėm mūsų komisijoj šį klausimą, bet nenorėjom apriboti ten kažko ženklais, vis tikėjomės, kad užteks žmogiškumo ir racionalumo, tačiau panašu, kad nepavyksta sutarti gražiai“, – klausimą Eismo saugumo komisijai pristatė tąkart jai vadovavęs savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis. Jam pritarė ir kitas komisijos narys Darius Aštrauskas, kuris praėjusią savaitę pats ten bandęs važiuoti ir įsitikinęs, kad tikrai sunku apvažiuoti sunkiasvorį gatvėje, ypač tada, kai jis stovi ne visai pakraštyje.

„Konfliktas vyksta jau keli metai. Nepravažiuoja nei didesnės mašinos, nei šiukšlinė ten – reikia imtis priemonių. Jis galėtų ją laikyti kur nors toliau, niekas nedraudžia, bet jis piktybiškai ją laiko ten, tik toje konkrečioje vietoje, prie savo namų. Jo argumentai – jam neina įsukt į savo kiemą, nes per siaura gatvė. Be to, ko gero, jis nenori išsimalt savo kiemo. Aplinkiniai gyventojai nepatenkinti tuo seniai jau. Mes ten buvom ir su Gamtos apsaugos specialistais kažkada, nes buvo ir tepalų pribėgę, bet policija dėl parkavimo nieko negalėjo padaryt, nes nebuvo ženklo jokio. Anksčiau statydavo netgi ant žalios vejos jis tą mašiną, bet dėl to ėmė tikrinti policija, dabar vėl stato gatvėje, tada visai niekam neina pravažiuot“, – apibūdino situaciją ir vietos seniūnas Vincas Dabravolskis.

Daukantiškių kaimo Atžalyno gatvę kerta dar kelios skersinės gatvelės, yra keli įvažiavimai į gatvę, tad komisijos nariams reikėjo pasukti galvas, kur tiksliau įrengti draudžiamuosius ženklus. Taip pat komisijos nariai kėlė klausimą, ar vėliau šis gyventojas nestatys sunkvežimio toliau pavaręs, kur nebus ženklo? Seniūnas sako, jog prie svetimų namų statyti mašiną jam niekas neleis, prieštaraus žmonės.

Po ilgų diskusijų dėl tinkamų priemonių įrengimo komisijos nariai nusprendė, jog tikslingiausia būtų įrengti draudžiamąjį ženklą, pažymėtą numeriu 333, kuris reiškia, kad stovėti draudžiama. Šį ženklą, anot komisijos narių, tikslingiausia būtų įrengti toje Atžalyno gatvės atkarpoje, kuri yra tarp Liepų ir Vyšnių gatvių. Komisijos narys, policijos atstovas Romualdas Bagdonas taip pat pastebėjo, kad tada, kai toje atkarpoje atsiras stovėjimą draudžiantis ženklas, pakaks, kad kažkas iš aplinkinių gyventojų ar seniūnas užfiksuos pažeidimą ir praneš apie tai policijai. Pasak seniūno, toks sprendimas yra logiškas, nes šis ženklas leis gyventojui parvykti iki namų, išsikrauti krovinį, o vėliau parkuoti čia jam nebūtų galimybės. Komisijos nariai pritarė tokiam sprendimui, tad netrukus Daukantiškių kaime atsiras naujų ženklų gatvėse, o vairuotojai turės būti budrūs dėl įdiegtų naujovių.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.