Šaligatvių įrengimo darbai sukėlė laikinų nepatogumų

saligatviai stop
Šakių gyventojai piktinasi, kad dėl iškasinėjimų neina važiuoti ar eiti Griškabūdžio gatve – šaligatvis užpiltas žemėmis, apšvietimo nėra, darbai kol kas nevyksta, o žmonės su dviračiais ar vaikiškais vežimukais turi važiuoti ar eiti važiuojamąja kelio dalimi. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šakiuose prasidėjo ilgus metus laukto projekto „Šakių miesto susisiekimo infrastruktūros modernizavimas“ darbai, jį įgyvendinus pagaliau mieste ir jo pakraščiuose atsiras daugiau šaligatvių, apšvietimo, dviračių takų. Kol kas dar tik prasidėję paruošiamieji šaligatvių klojimo darbai, tačiau jie Griškabūdžio gatvėje suerzino aplinkinius gyventojus, kurie kelia klausimą, ar šįmet apskritai tie darbai bus baigti.

„Parausė parausė ir paliko, vietomis neina praeiti netgi tuo senu šaligatviu, nes jis užpiltas žemėmis. Apšvietimo nėra, vaikai rytais eina tamsoje, neretai eina važiuojamąja kelio dalimi. Saugumo jokio. Jeigu daro, tai tegul daro, o ne išraustus griovius palieka. Kada čia bus sutvarkyta, juk netrukus žiema?“ – piktinosi šakietė, kuri sako, jog tokią situaciją mato kasdien, nes gyvena Griškabūdžio gatvėje.

Savivaldybės skelbiamus viešuosius konkursus gatvių darbams atlikti kone šimtu procentų yra laimėjusi UAB „Parama“, o dar šių metų pavasarį ji buvo pasižadėjusi atlikti bent dalį ir šio projekto darbų. Kaip informavo Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis, šiuo metu įmonė visas savo pajėgas sukoncentravusi į kelio nuo Kidulių į Bunikius asfaltavimo darbus. Kaip žinia, šio kelio savininkė Kelių direkcija dar pavasarį užsimojo išasfaltuoti bent 5 km šio žvyrkelio, o darbai turi būti baigti, iki kol prasidės žiema. Ta pati įmonė šiuo metu tvarko ir Šakių miesto J. Lingio parką, kur bus pakloti nauji trinkelių takai. Taip pat prieš porą savaičių pradėti ir Kudirkos Naumiesčio S. Nėries gatvės remonto darbai, kur darbuojasi tie patys rangovai.

Šakių miesto modernizavimo projektą kuruojantis savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Mauza sako, jog šįmet rangovai įsipareigojo atlikti bent dalį to projekto darbų, dėl to pradėtos tvarkyti Griškabūdžio bei Striūpų gatvės.

„Ten Griškabūdžio gatvėje pirmiausiai buvo daroma kabelizacija – nutiestas kabelis apšvietimui, o tuos darbus atliko kiti, subrangovai, dėl to ir atrodo, kad palikta. Tačiau netrukus jau atvažiuos įmonės darbuotojai ir tęs darbus. Klojant šaligatvį ir įrengiant apšvietimą dar turi būti įrengta arba sutvarkyta ir lietaus nuotekų sistema, o viskas užtrunka“, – kalbėjo vyriausiasis specialistas V. Mauza.

Anot specialisto, gali būti taip, kad visų darbų rangovai šįmet nespės atlikti, bet jie šiais metais yra užsibrėžę ir Striūpų gatvėje abiejose gatvės pusėse šaligatvius įrengti. Šios dvi gatvės, pasak specialisto, atskirtos dėl to, kad jos priklauso Kelių direkcijai, o savivaldybės priklausomybėje esančios gatvės bus pagal šį projektą tvarkomos kitais metais.

Šįmet dar ketina pradėti tvarkyti ir Šakių miesto Birutės gatvę – čia vienoje pusėje (nuo Siesarties upės pusės) atsiras šaligatvis, o kitoje – dviračių takas. Bet ši gatvė šįmet, anot V. Mauzos, ko gero, bus tik pradėta, o dėl šaltojo periodo darbai gali likti kitiems metams. Šiuo projektu dar bus sutvarkytos ir Šakių miesto L. Giros, P. Vaičaičio, J. Basanavičiaus, Medžiotojų ir Jazminų gatvės.

J. Basanavičiaus gatvėje taip pat šiuo metu vyksta darbai – iškasinėti grioviai, kabelizuojama, tačiau šie darbai nesusiję su savivaldybės įgyvendinamu projektu, nes juos atlieka pats elektros skirstymo operatorius (ESO), čia naikinami elektros stulpai ir po žeme tiesiamas elektros kabelis.

Sutvarkius minėtas gatves pagal savivaldybės projektą dar liks viena opa mieste – Aušros gatvė. Ši gatvė pagal priklausomybę taip pat yra Kelių direkcijos, o jos dalyje, toliau už Zanavykų turgaus, taip pat nėra šaligatvių arba jie yra, tačiau labai prastos būklės.

„Kol kas vyksta derybos dėl šios gatvės su Kelių direkcija – mes norime ją perimti savo nuosavybėn. Prieš perimant tą gatvę mes norėtume, kad jie ten sutvarkytų šaligatvius, aptvarkytų ją. Dar kol kas vyksta derinimai, o jeigu jie pavyks, mes ją perimsim“, – paaiškino V. Mauza.

Specialistas sako, jog tokiu principu bus perimta ir Griškabūdžio miestelyje esanti J. Jablonskio gatvė, kur irgi greitu metu prasidės darbai – bus įrengti šaligatviai, apšvietimas, o vėliau, kai darbai bus baigti, ta gatvė bus perleista savivaldybės nuosavybėn.

Po viešųjų pirkimų projekto „Šakių miesto susisiekimo infrastruktūros modernizavimas“ darbų suma siekia 1 mln. 251 tūkst. eurų, iš kurių 939 tūkst. eurų yra Europos Sąjungos lėšos, o 312 tūkst. eurų prisideda pati rajono savivaldybė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.