Netikėtai sustabdytus darbus vėl ruošiasi tęsti

atnaujina remonta
Kudirkos Naumiesčio seniūnas Edvardas Belevičius sako, jog miesto projekto trečio etapo darbai nusikėlė dėl to, jog pradėjus kasinėti tą vietą, kur bus viešasis tualetas, atrasta vertingų iškasenų – teko daryti archeologinius tyrimus, tačiau dabar jie baigti, o projekto darbai turėtų tęstis toliau. D. Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Kudirkos Naumiesčio centras pastaraisiais metais neatpažįstamai pasikeitė – tam įtakos turėjo ir savivaldybės įgyvendinamas projektas, ir seniūno užsispyrimas tvarkyti miestą. Tačiau įpusėję projektiniai darbai netikėtai sustojo, bet žadama netrukus juos tęsti toliau ir iki galo sutvarkyti miesto centrą.

Pernai atėjęs seniūnauti Kudirkos Naumiestyje Edvardas Belevičius tęsė pradėtus Algimanto Baubonio darbus – vien per šį šiltąjį sezoną seniūnijos pastangomis nutiesta pusė kilometro naujų trinkelių šaligatvių, įrengta daugiau apšvietimo mieste, tvarkomi ir prižiūrimi socialiniai būstai. Beje, dvejus metus naujam seniūnui talkinęs ir mentoriumi seniūnijoje besidarbavęs A. Baubonis šį rudenį baigė savo darbinę karjerą, o praėjusią savaitę su juo atsisveikino ir rajono savivaldybės administracija.

Miesto centrą pastaraisiais metais gražino ne tik seniūnija, bet jis gražėjo ir dėl savivaldybės įgyvendinamo projekto „Kudirkos Naumiesčio infrastruktūros atnaujinimas ir plėtra“. Jį įgyvendinant itin neatpažįstamai pasikeitė Tilto ir Vytauto gatvės: atsirado naujų šaligatvių, apšvietimo sistemos, sporto ir vaikų žaidimų aikštelės. Teliko paskutinis projekto etapas, kurio metu būtų įrengtas miesto tualetas pagrindinėje Tilto gatvėje ir sutvarkytos šalia jo esančios vieno pastato patalpos. Čia atsiras erdvė bendruomenės veikloms, tačiau šie darbai praėjusią vasarą nevyko, nors dabar turėjo būti jau praktiškai baigti.

„Teko stabdyti darbus, nes kasinėjant toje vietoje, kur turi būti įrengtas tualetas, rasta vertingų iškasenų. Teko prašyti archeologų, kad šie įvertintų tą gruntą, atlikti tyrimus. Bet dabar jau ir tyrimai baigti, pakoreguotas projektas, atsižvelgiant į tuos tyrimų rezultatus. Buvo iškilęs ir elektros kabelio iškėlimo klausimas šioje vietoje, tačiau šį klausimą irgi netrukus išspręsime ir tada projekto darbai bus tęsiami“, – tikina savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis.

Beje, vykdant šį projektą archeologinius tyrimus papildomai atlikti tenka ne pirmą kartą – pernai taip pat darbai buvo dėl jų sustoję toje pačioje gatvėje, tik ties tiltu per upę, kur buvo atkasti pastato pamatai. Tačiau tokios kliūtys nestebina nei pačių vietos gyventojų, nei projekto vykdytojų, juk miesto centras įtrauktas į Kultūros paveldo saugotinų teritorijų sąrašą, jame labai daug vertingų istorinių šaltinių, vis dar slypinčių giliai po žeme. Kai Kudirkos Naumiesčio trečiojo projekto etapo darbai bus baigti, šis savivaldybės įgyvendinamas miestelių projektas bus paskutinis, žinoma, išskyrus Lukšių, kur darbai dar tik dabar bus pradėti vykdyti.

Iš viso Kudirkos Naumiesčio miestelio projektas atsiėjo 429 tūkst. eurų, iš kurių 7,5 proc. prisidėjo savivaldybė, dar tiek pat buvo valstybės lėšos, o likusios skirtos iš Europos Sąjungos fondų. Trečio etapo projekto darbus atlieka taip pat UAB „Dinaras“, darbų pabaiga numatyta dar šių metų gruodžio mėnesį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.