Paaiškėjo, kas gražins Lukšių miestelį

luksiu kulturos centras1
Įgyvendinant Lukšių miestelio projekto darbus bus sutvarkytos ir trys kultūros centre esančios rūsio patalpos, kuriose turėtų atsirasti jauki vieta jaunimo veikloms. D. Pavalkio nuotr.


Spalio 19 d. savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius pasirašė rangos darbų sutartį su UAB „Losrita“, kuri laimėjo viešųjų pirkimų konkursą ir įgyvendins Lukšių miestelio projekto darbus. Be šios įmonės, konkurse dalyvavo dar viena, nors susidomėjusių buvo ir daugiau.
 
Šiuo projektu numatyta iš pagrindų atnaujinti miestelio centrą, A. Tatarės gatvę, kur turėtų būti atnaujinti bei įrengti pėsčiųjų takai, apšvietimas, suoliukai, šiukšliadėžės, tualetas, skelbimo lentos, kiti infrastruktūros objektai. Kaip ir buvo norėta bendruomenės, ketinama sutvarkyti ir kultūros namų pastato rūsio patalpas, kur numatyta erdvė vietos jaunimui.

Praėjusią savaitę su darbų rangovais buvo susitikęs ir darbų eigą aptarė vicemeras Darius Jakavičius. Mero pavaduotojas sako, jog svarbu, kad darbus pradėsianti įmonė imtųsi racionalių sprendimų – nors paskubėti reikia, nes spaudžia terminai, bet baiminamasi, kad miestelio centras nebūtų išraustas ir iki pavasario paliktas, jei gatvėse darbus tektų atidėti dėl šaltojo periodo.

„Gal reikėtų pradėti nuo šalutinių takelių, ne pagrindinio tako, jei darbai netyčia nutrūktų“, – aptarė prieš savaitę su rangovais susitikęs D. Jakavičius.

Tiesa, atėjus šaltajam periodui statybų įmonė galės darbuotis kultūros namuose.

Jau anksčiau esame rašę, kad projekto įgyvendinimui koją pakišo gerokai per dideli lūkesčiai. Savivaldybė buvo paskaičiavusi, kad realiai suma, už kurią miestelyje galėtų būti atlikti darbai, yra apie 800 tūkst. eurų, o priprojektuota buvo už maždaug 1 mln. 400 eurų. Reikėjo rasti naujus projektuotojus, perprojektuoti jau suprojektuotą projektą, o tik tada ieškoti įmonės, kuri atliktų darbus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.