Išsiskyrė skyriaus pirmininko ir partijos keliai

lekeviciaus postas fb1
Apie pasitraukimą iš Darbo partijos Ričardas Lekavičius pranešė savo paskyroje feisbuke. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Spalio 26-osios vakare, antradienį, savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ dabar jau buvęs Darbo partijos Šakių skyriaus pirmininkas Ričardas Lekavičius paskelbė, kad ilgai brendęs sprendimas priimtas, jo keliai su Darbo partija išsiskyrė. „Apie detales nenoriu kalbėti, nes jos jau nebereikšmingos. Dabar esu tiesiog visuomenininkas“, – rašė jis.

Paklaustas, kokios priežastys lėmė, kad traukiasi iš partijos, kuriai priklausė bemaž dvejus metus, R. Lekavičius sakė: „Ar jūs nematot Darbo partijos Seimo narių balsavimo? Pastudijuokit ir atsakysit į savo klausimą.“

Anot jo, programą partija turi gerą, bet kai Seimo nariai papuola į Seimą, programinės nuostatos nustoja galioti.

„Neturiu gyvenime tiek nei laiko, nei noro už visus raudonuot ir žiūrėt, kaip padeda griauti valstybę“, – aiškino R. Lekavičius.

Šakių skyriuje jis buvo neeilinis narys, nuo 2019m. lapkričio 15 d. ėjo skyriaus pirmininko pareigas, tad teiraujuosi, ar supras jo žingsnį partiečiai.

„Esu laisvas pasirinkti, nesvarbu, iš kokios pozicijos“, – sako pašnekovas ir tikina, kad dabar jo gyvenime prioritetai bus kūryba, poilsis, visuomeninė veikla. Patikslina, kad šiuo metu jį degina kūrybinė veikla – Sudargo bendruomenės spektaklis, kur jis atlieka knygnešio Martyno Sederevičiaus vaidmenį.

R. Lekavičius tikina šiuo metu savęs nematantis jokioje rajono politinėje organizacijoje, nors prasitaria turintis „šiokią tokią komandą, į kurią gali atsiremti“. Sako, kiek ir kur norės, ten ir prisidės, bet niekas jam nenurodinės, ką turintis daryti. Iš įrašų socialinėje erdvėje, kur R. Lekavičius reiškiasi ypač aktyviai, galima suprasti, jog šiuo metu jis bendrą kalbą randa su Šeimų sąjūdžiu, tačiau ar jam būtų pakeliui su šia organizacija, nepatvirtina.

lekeviciaus postas fb
2019 m. kovą į savivaldos rinkimus R. Lekavičius bandė patekti su visuomeniniu komitetu „Už Šakių rajono gyventojų ateitį“, sako buvęs „valstiečiu“ gal nuo 2001 m., tik „nebuvo įrašytas į sąrašus“.

O kaip bus su Darbo partijos Šakių skyriumi? Apie situaciją teiraujamės skyriaus pirmininko pavaduotojos Dinaros Gudaitienės. Ji sako, jog jos kadencija šiose pareigose pasibaigusi, sunkiai galinti kažką konkrečiau komentuoti. Visgi R. Lekavičiaus žingsnis jai nebuvo netikėtas.

„Ne naujiena jo išėjimas. Nuo pradžių buvo aišku, kad jis atėjo ne dėl skyriaus ar žmonių, o atėjo dėl savęs“, – sako D. Gudaitienė ir tikina, jog kaip pirmininkas „jis nieko nedarė, tik viską sugriovė ir išardė“, vadina jį „politiku ant bačkos“, kuris daug šaukia, bet nieko nesiūlo.

Dabar skyrius neturi nei patalpų, nei administratorės, o tolimesnius žingsnius, mano D. Gudaitienė, turėtų inicijuoti centrinė būstinė. Ji pati, kad netrukdytų R. Lekavičiui dirbti, buvo nusišalinusi nuo veiklos, jau anksčiau buvo prasitarusi, kad su naujuoju pirmininku sutarti nebuvo lengva.

„Iš tiesų tai gaila skyriaus, nes labai daug darbo įdėta. Gal nebuvom labai stiprūs, bet veikėme, o dabar...“ – nusivylimo neslepia pašnekovė, kuri prieš R. Lekavičių užėmė skyriaus pirmininkės pareigas, vieną kadenciją yra dirbusi savivaldybės taryboje.

Jos žiniomis, šiuo metu skyriui priklauso apie 120 sąrašinių narių, tačiau aktyvių yra apie 60.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.