Pasirinkimas – dalintis su kitais

dienos centre kerpa
Vaikų dienos centro auklėtiniai džiaugėsi galimybe būti apkirpti profesionalaus vyrų kirpimo specialisto Ruslano Mečionio. Asmeninio archyvo nuotr.

Ruslanas Mečionis – vienas iš tų, kurie dalinasi. Radviliškyje gimęs ir kurį laiką emigracijoje gyvenęs vyras šiuo metu su šeima gyvena Kaune. Jis yra profesionalus barzdaskutys, vyrų kirpimo specialistas. Pirmadienį Šakiuose viešėjęs R. Mečionis čia lankėsi ne pirmą kartą. Ir atvažiuoja čia jis ne šiaip sau.
 
Pasak Šakių vaikų dienos centro „Šypsenos“ darbuotojos Skaistės Bakienės, vyras kartkartėmis užsuka į dienos centrą „Šypsenos“ ir apkerpa vaikus. Jie, ypač vaikinai, jį jau pažįsta ir laiko kone savo draugu.

„Jiems dovana yra ne tik Ruslano apkirpimas, bet ir asmeninio laiko skyrimas pokalbiui su kiekvienu atskirai, kuomet gimsta įvairios mintys, pasidalinimai. Ruslanas mano, kad galbūt jis bus pavyzdžiu kuriam nors iš čia esančių renkantis ateities profesiją ar šiaip, pavyzdžiu žmogaus, kuris įsilieja į bet kokią erdvę ir laisvai bendrauja su skirtingo amžiaus ir net nepažįstamais žmonėmis“, – pasakoja S. Bakienė.  

Į moters klausimą, kas vis dėlto paskatino savanoriauti ir kodėl tai daro, Ruslanas atsakė, kad nevadina to savanoryste ir negalvoja, kad jis daro kažką išskirtinio. Jis mano, kad mes kiekvienas turime kažką, ką sugebame daryti ir galime tai padaryti dėl kitų. Negalvodami apie finansines naudas sau. Ta pačia intencija Ruslanas užsuka ir į savo gimtojo miesto Radviliškio vaikų dienos centrą bei ten esančius senelių globos namus. Paklaustas apie emocijas, kurias parsiveža iš tokių įstaigų, jis sako: „Vaikai kaip vaikai dar, bet kai nuvyksti pas senelius, kurie sakosi turintys artimuosius, bet vis tiek gyvena globos namuose, nori nenori persmelkia tas skaudaus vienišumo jausmas ir supratimas, kad visgi ne viskas pas mus yra gerai, kažkas mūsų galvose tikrai yra ne taip, kaip turėtų būti.“

Na, o Šakių vaikų dienos centro atstovai dalinasi teigiamu pastebėjimu, kad tokie pavyzdžiai kaip Ruslano įkvepia ir yra užkrečiami.

„Ne kiekvienas pagalvoja, kuo ir kam gali ir nori būti naudingas, o sužinojus, kad šalia tavęs taip paprastai daromi geri darbai, ima ir prisijungia. Mes turėjome ir vienos dienos centrą lankančios mergaitės šaunią mamą Jolantą, kuri taip pat paskelbė nemokamo kirpimo akciją mūsų centrą lankantiems berniukams. Šaunu“, – gerumo akcijomis džiaugėsi vaikų dienos centro darbuotoja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.