Prasidėjo miško sodinimo darbymetis

miskasodis gotlybiskiai
Baltkojų girininkijos miškininkų sukviesti Šilininkų miške apie 30 gamtai neabejingų Gotlybiškių bendruomenės centro narių, Rociškių pasienio užkardos pasieniečių pasodino apie tris tūkstančius medelių. R. Valaičio nuotr.


Praėjusį penktadienį apie 30 gamtai neabejingų žmonių: Gotlybiškių bendruomenės centro nariai, Rociškių pasienio užkardos pasieniečiai dalyvavo Valstybinių miškų urėdijos Šakių regioninio padalinio Baltkojų girininkijos organizuotoje miško sodinimo talkoje. Iš viso pasodinta apie trys tūkstančiai eglių ir pušų medelių.
 
Nors Nacionalinė miško sodinimo šventė dar už dviejų savaičių, Baltkojų girininkijos girininko Roberto Valaičio suburti ir sukviesti goltlybiškiečiai bei Rociškių pasienio užkardos pasieniečiai Šilininkų miške (Slavikų, Kidulių sen.) pasodino apie tris tūkstančius eglės ir pušies medelių.

„Šiemet į miško sodinimo talką pakvietėm ir pasieniečius, kadangi Šilininkų miškas ribojasi su jų kontroliuojama teritorija. Džiugu, kad pasieniečiai mielai sutiko ir surado laiko. Miškininkai yra dėkingi kiekvienam prisidedančiam prie miškasodžio už kiekvieną pasodintą medelį“, – kalbėjo R. Valaitis pridurdamas, kad miškas buvo sodinamas plyno kirtimo biržėje, užsodintas 70 arų plotas, talkininkai darbavosi apie tris valandas.

Pasak girininko R. Valaičio ir jo kolegos specialisto Vaido Janulaičio, norint tinkamai pasodinti medelį, reikalingos ir tam tikros žinios.

„Nepakanka medelį įstatyti į duobę, užversti jį žemėmis ir palaistyti. Sodinant mišką, reikia žinoti kelias pagrindines taisykles. Pirmiausiai, prieš pradedant sodinti, būtina atidžiai patikrinti, ar šaknys sveikos ir nepažeistos, svarbu ir tinkamas atstumas tarp sodinukų bei kiti dalykai“, – patarimų negailėjo R. Valaitis bei patarė, jog, norint atsodinti didesnį miško plotą, geriausia surengti talką kartu su girininkais bei specialistais.

Po miško sodinimo talkininkai vaišinosi miškininkų suruoštomis vaišėmis, visi talkininkai tvirtino, kad šis miškasodis – buvo ypatinga šventė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px