Paskirti komitetų pirmininkai ir pavaduotojai

Nors jau ankstesniame tarybos posėdyje buvo aiškios komitetų sudėtys, praėjusį penktadienį patvirtinti ir komitetų pirmininkai bei jų pavaduotojai.

Didžiausiam Finansų ir rajono plėtros komitetui vadovaus socialdemokratė Aušrelė Pukinskienė, jos pavaduotoju išrinktas „valstietis“ Mantas Puskunigis. Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto vairas patikėtas „valstietei“ Ilonai Šeflerienei, jos pavaduotojas – socialdemokratas Rimgaudas Juozas Lebedžinskas. Švietimo, kultūros ir sporto komitetui vadovaus Bernardinas Petras Vainius, jo pavaduotoja paskirta „valstietė“ Irma Bartkutė. Ūkio ir verslo komiteto pirmininku patvirtintas „valstietis“ Giedrius Pulokas, pavaduotoju – socialdemokratas Romas Pukinskas.
 
Beje, kadangi R. J. Lebedžinskas komiteto posėdyje nedalyvavo, opozicijos narė Gerda Dobrovolskytė tarybos posėdžio metu teiravosi, kaip ir kokį komiteto darbą įsivaizduoja R. J. Lebedžinskas. Šis pirmiausiai paaiškino, kad komiteto posėdyje nedalyvavo dėl įstaigoje atliekamo audito, kurio data jau buvo žinoma bemaž pusmetį. Jis mano, kad jo ilgametė patirtis medicinos srityje bus naudinga komiteto darbe, pabrėžė, kad visi 25 tarybos nariai turi „atstovauti rajonui, o ne padlaižiauti centrinei valdžiai“, nes, anot R. J. Lebedžinsko, yra dvi Lietuvos – didžiųjų miestų ir provincijos, o vykdomos reformos dažnai yra pritempiamos būtent prie didžiųjų miestų.

Buvęs meras ir opozicijos lyderis Edgaras Pilypaitis teiravosi, o kaip yra su Šakių greitąja, kurios prijungimą prie Kauno inicijavo būtent R. J. Lebedžinkas, tad tikslinosi, kaip prie besikeičiančių teisės aktų visgi nepavėluoti į traukinį, juolab jei vienur centralizacijoje komiteto pirmininkės pavaduotojas mato pliusus, o kitur ne. Šakių greitosios vadovas patikslino, kad klaidos su prisijungimu prie Kauno, jo manymu, tikrai nepadaryta, nes geriau eiti pirmiems, o ne paskutiniams, nes reforma buvo neišvengiama. Apskritai, sakė R. J. Lebedžinskas, svarbiausia, kad nenukentėtų rajono sveikatos apsauga, tad pasirengęs teikti įvairius pasiūlymus, o bendri sprendimai yra visų tarybos narių rankose.

Pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, nuo šiol tiesiogiai „Youtube“ kanale galima stebėti ne tik tarybos, bet ir komitetų posėdžius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.