Tendencija nesikeičia

Civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, praėjusį mėnesį rajone mirė 44 žmonės, gimė 30 naujagimių. Tad tendencija, kad mirtingumas vėl didesnis už gimstamumą, nesikeičia.

Rugsėjo mėnesį rajone gimė 30 naujagimių – aštuoniais daugiau nei ankstesnįjį mėnesį. Iš jų 13 berniukų ir 17 mergaičių. Du mažyliai pasaulį išvydo užsienyje. Daugiausiai, aštuoni naujagimiai gimė Šakiuose, penki – Kudirkos Naumiesčio, keturi – Sintautų seniūnijose. Po du naujus gyventojus registruota Šakių, Plokščių, Lukšių, Griškabūdžio ir Gelgaudiškio seniūnijose. Nė vieno naujagimio praėjusį mėnesį nesulaukė Sudargo, Lekėčių ir Barzdų seniūnijos.

Laidotuvės, kaip rodo Civilinės metrikacijos skyriaus duomenys, tampa vis dažnesnis reiškinys. Retai per mėnesį miršta mažiau nei 40 žmonių. Rugsėjį Anapilin iškeliavo 44 rajono gyventojai (rugpjūtį buvo 46). Daugiausiai gyventojų, net 22 (rugpjūtį 27) neteko Šakiai, Šakių seniūnija – šešių. Keturi mirties atvejai registruoti Kudirkos Naumiesčio, po tris – Lukšių ir Gelgaudiškio seniūnijose. Mirčių nebuvo Žvirgždaičių, Sudargo, Slavikų, Sintautų ir Lekėčių seniūnijose.

Nors vasarą džiaugėmės padidėjusiu santuokų skaičiumi, praėjusį mėnesį sukūrusiųjų šeimą gerokai sumažėjo. Santuoką įregistravo 10 porų. Rugpjūtį ir liepą atitinkamai buvo 26 ir 40 santuokų. Praėjusį mėnesį išsituokė aštuonios šeimos. Tėvystė pripažinta 12 vaikų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.