Šaudykla grįžta savivaldybės nuosavybėn

saudykla2Šakių mieste prie sporto centro esanti šaudykla maždaug prieš septyniolika metų buvo perduota Šaulių sąjungos Šakių skyriui. Vakar posėdžiavusi taryba vėl savo nuosavybėn perėmė šį pastatą, nes jo dokumentacija netvarkinga, pastato niekaip neina įteisinti, tad neina jo ir tvarkyti. Šaudykla daug kam reikalinga, bet iki šiol niekas nesiėmė iniciatyvos jos tvarkyti.

Nuotr. Sutvarkius šaudyklą, ja galėtų naudotis platesnis žmonių ratas. Dabar ji reikalingiausia policijai ir pasieniečiams.

Šaudykla maždaug prieš septyniolika metų savivaldybės sprendimu buvo perduota Šaulių sąjungos Šakių skyriui, tačiau savivaldybė tuomet iš valdomų objektų sąrašo šaudyklą išbraukė, o šauliai jos neįregistravo. Be to, inventorizacinė byla sena, netvarkinga ir net nenurodytas adresas, kur yra šaudykla, tad pastato niekaip nepavyksta įteisinti. Savivaldybė tai galėtų padaryti, jei šaudykla vėl grįžtų jos nuosavybėn. Taip ir buvo nuspręsta. Savivaldybė, tarybos sprendimu, perėmė turtą valdyti ir naudoti patikėjimo teise, apskaitant jį Šakių seniūnijos balanse.

Šaudykla labiausiai reikalinga šauliams, policijai ir pasieniečiams, nors tiek metų jos niekas netvarkė, remontas 1970 metais statytam pastatui jau būtinas. Tiesa, kaip aiškinama dabar, šauliai šaudykla nesinaudoja ir neplanuoja to daryti. Šakių policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis sakė net nežinantis, kaip reikėtų spręsti klausimą, jei jos nebūtų. „Tikrai susidurtume su didžiule problema, nes šaudykla mums labai reikalinga. Mes čia periodiškai vykdome pratybas, be to, organizuojame fizinio kovinio pasirengimo įskaitas“, - kalbėjo M. Skruibis. Be to, ja naudojasi pasieniečiai, varžybas kartą per metus rengia švietimiečiai.
 
Šaudyklos reikalingumą pripažįsta ir rajono valdžia. „Negalime to pastato prarasti, nes jis ir reikalingas, ir strategiškai geroje vietoje, tad turime kažką daryti, nes ateis laikas ir sugrius“, - kalbėjo rajono meras Juozas Bertašius.

Dar kovo mėnesį atsakingų ir suinteresuotų institucijų vadovai tarėsi ir kalbėjo apie naudojimąsi šaudykla bei jos reikalingumą, tačiau niekas neįvardijo, kas ir kiek galėtų prisidėti prie remonto. Pinigų nėra ir dabar. Pastatą įteisinus ir įregistravus, lėšų tikimasi pritraukti per projektus. Manoma, kad sutvarkyta šaudykla galėtų naudotis ne tik kariškiai, bet ir moksleiviai, sportininkai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px