Savivaldybėje siūloma didinti kontrolierių skaičių

domeikieneGiedrė PLEČKAITYTĖ

Praėjusį penktadienį posėdžiavęs Kontrolės komitetas svarstė pačių teiktą siūlymą dėl Kontrolės ir audito tarnybos išplėtimo. Jau nuo kitų metų savivaldybėje siūloma didinti kontrolierių skaičių. Tuo tarpu dabartinė savivaldybės kontrolierė Asta Domeikienė sako, kad suspėja atlikti jai pavestus darbus.

Nuotr. Savivaldybės kontrolierė A. Domeikienė sako, kad, kiek spėja, tiek ir dirba, bet viršvalandžių tikrai nedirba.

Svarstė pasiūlymą

Penktadienį vykusiame Edmundo Rinkevičiaus vadovaujamo Kontrolės komiteto posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl  kontrolės ir audito tarnybos išplėtimo bei reikalingų asignavimų 2012 metų veiklai vykdyti įvertinimas ir išvadų pateikimas savivaldybės tarybai. Šį klausimą svarstė komiteto pirmininkas E. Rinkevičius, nariai Kęstutis Gudelevičius, Aurelija Maksvytienė, taip pat vienintelė savivaldybės kontrolierė Asta Domeikienė, Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė, savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis. Klausimą pristatęs komiteto pirmininkas akcentavo faktus, pagrindžiančius, kodėl savivaldybei reikia dar bent vieno ar dviejų naujų kontrolierių. E. Rinkevičius kalbėjo, jog prieš teikiant šį siūlymą buvo išanalizuota pagal biudžetą panašių į Šakių rajoną 12 savivaldybių padėtis. Paaiškėjo, jog apžvelgtose savivaldybėse vidutiniškai dirba po tris kontrolierius. Tad E. Rinkevičiaus skaičiavimais, papildomam naujų kontrolierių išlaikymui reikėtų nuo 84 tūkst. iki 138 tūkst. litų. A. Domeikienės buvo pasiteirauta, ar tokios pinigų sumos pakaktų trims etatams. „Būtų mažai. Mažai todėl, kad mano alga yra pakankamai aukšta, todėl, kad aš dirbu jau 17 metų. Yra priedas. Jeigu priimtume žmogų bent su 12 kategorija, gal užtektų“, - teigė A. Domeikienė.
 
Per daug dirba?

Vykusiame posėdyje E. Rinkevičius ir K. Gudelevičius išreiškė susirūpinimą dėl vienintelės savivaldybės kontrolierės A. Domeikienės per didelio darbo krūvio. Į tokią pastabą kontrolierė replikavo šiais žodžiais: „Negaliu sakyti, kad per daug darbo. Aš nepadarau to, ko aš nepadarau. Aš kiek galiu, tiek padarau. Aš nedirbu 10 valandų. Stengiuosi dirbti aštuonias valandas“. Tai, kad kontrolierė, rodos, išties nepersidirba, ne kartą teko įsitikinti. Reikia paminėti, jog ne kartą A. Domeikienė yra pastebėta darbo metu sėdinti renginiuose ir sėkmingai stebinti savo atžalų pasirodymus.

Administracijos direktorius mus patikino, kad A. Domeikienė visada atlikdavo kas būtina. „Ar vieno ar dviejų etatų reikės, tai nuspręs taryba. Tokios apčiuopiamos naudos aš nematau“, - komentavo direktorius.

Tuo tarpu E. Rinkevičius ragino pažvelgti į artėjančių 2012 metų veiklos planą, kuris yra susijęs su kontrolės ir audito tarnybų galimybėmis. „Darbo daug. Mes norėtume, kad ir auditas pateiktų kiek galima daugiau medžiagos. Gerbiamai Astai vienai neįmanoma to padaryti. Mano supratimu, reikėtų bent dviejų darbuotojų“,- sakė K Gudelevičius.

Įsitikinę, kad atsipirks

Žinoma, bet koks darbuotojų skaičiaus didinimas reikalauja papildomų išlaidų. Susirinkime dalyvavusiai E. Grigaitienei buvo pavesta, skaičiuojant 2012 metų biudžetą, įtraukti dviejų kontrolierių etatų finansavimą, kurį apspręs taryba. „Įsivaizduoju, kad pinigai išleisti Kontrolės ir audito tarnybai sugrįš į biudžetą. Aš esu tuo įsitikinęs. Racionalūs sprendimai turi būti laiku ir vietoje. Šiandien turime valymo įrenginių klausimą. Vandenų pavyzdys – antrasis klausimas, šilumos tiekimas – trečiasis klausimas. Manau, neracionalių sprendimų yra pakankamai. Aš laikausi tos nuomonės, kad Kontrolės ir audito tarnyboje turėtų atsirasti trys žmonės“, - kalbėjo E. Rinkevičius. Tuo pat metu kontrolierė A. Domeikienė pastebėjo, jog per keletą jos darbo metų dar nebuvo taip, kad taryba paklaustų savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos  patarimo, kaip priimti sprendimą. Tai išgirdę komiteto nariai pažadėjo, kad į jos pastabas tikrai bus atsižvelgta.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.