Šakietis bendros kalbos su taryba nerado

bacevicius3Gintarė MARTINAITIENĖ

Dar praėjusį mėnesį šakietis Antanas Vincas Bacevičius kreipėsi į rajono tarybą prašydamas išsiaiškinti, ar UAB „Šakių šilumos tinklai“ jo atžvilgiu elgiasi teisingai. Tarybos nariai šakiečio paklausimą nagrinėjo faktiškai visuose komitetuose ir konstatavo, jog į teisinius ginčus rajono valdžia kištis negali. Be to, ir pats šakietis atsisakė siūlomos alternatyvos į butą įsileisti šilumininkus.

Nuotr. A. V. Bacevičius tikino, kad tarybos nariai buvo nekompetentingi spręsti jo klausimą.

Jau daug metų vyksta nesutarimai tarp UAB „Šakių šilumos tinklai“ ir gerai daugeliui žinomo kovotojo už savo teises A. V. Bacevičiaus. Nesileidžiant į smulkmenas ir nevardijant visų priešistorės detalių, galima paminėti, kad nesutarimų esmė, jog šakietis į savo butą, kai 2008-2009 metais mieste buvo keičiami karšto vandens skaitikliai, šilumininkų neįsileido ir skaitiklis jo bute nepakeistas iki šiol. Skaitiklio patikra turi būti atlikta kas ketveri metai, o jo bute esantis prietaisas netikrintas bene dešimtmetį. Tad jo parodymais netgi nebūtų galima vadovautis. Kadangi patikra neatlikta, o skaitiklio keisti šakietis neleidžia, mokestis skaičiuojamas pagal gyventojų skaičių. Už karšto vandens naudojimą jam yra priteista beveik pusantro tūkstančio litų suma. A. V. Bacevičius sako jos nemokėsiąs ir pasiryžęs toliau ieškoti tiesos.
 
Ūkio komitete šakiečiui buvo pasiūlyta nors ir tą pačią minutę vykti į jo namus, įdėti skaitiklį ir baigti šią istoriją. Tiesa, ši alternatyva buvo siūlyta ir anksčiau, bet atsakymo šilumininkai nesulaukė iki šiol. Nors A. V. Bacevičius iš pradžių sakė sutiksiantis įsileisti bendrovės atstovus įdėti skaitiklį, vėliau persigalvojo. Jis tikina, kad nori, jog skaitiklį atplombuotų ir jį šakietis galėtų nusivežti metrologinei patikrai. Specialistai tikina, kad to nereikia, nes mokestis skaičiuojamas ne pagal skaitiklio rodmenis. Žodžiu, nesusikalbėjimas vyksta toliau. Galbūt ne nesusikalbėjimas, o šakiečio nenoras priimti siūlomą alternatyvą. Juk tereikėtų pakeisti skaitiklį ir pasibaigtų nesutarimai, tačiau, matyt, šakietis tikisi kažko kitko, o skola už karštą vandenį kapsi toliau...

A. V. Bacevičius, tikėdamasis sulaukti pagalbos iš tarybos narių ne tik jos nesulaukė, bet ir pažėrė jai daugybę kritikos. Jis tikino, kad komitetai tai tik juokų juokas, tarybos nariai nieko nedirba ir net nekompetentingi tai daryti. Jis įžvelgė ir partinius niuansus, ir netinkamą komitetų sudėtį, o mero Juozo Bertašiaus pasisakymus sulygino su šviečiančia saule. „Prie ko Švietimo ar Sveikatos komitetai turi nagrinėti mano klausimą? Vienintelis Finansų komitetas atsisakė tai daryti, nes ne jų kompetencija. Tai turėtų daryti teisėtvarkos, antikorupcijos ar audito komitetai, o čia stumdo, tampo tampo ir tas pats per tą patį“, - tikino A. V. Bacevičius. J. Bertašius prašė šakietį kalbėti iš esmės ir neįžeidinėti tarybos narių, tačiau jis, išklausęs rajono vadovo prašymą, tik pasiteiravo, ar gali savo kalbą tęsti toliau. Meras patikino, kad taryba negali kištis į teisinius ginčus, kurių šioje nesutarimų istorijoje buvo ne vienas. Beje, nė vieno iš jų nepavyko laimėti A. V. Bacevičiui. UAB „Šakių šilumos tinklai“ generalinis direktorius Laimutis Kasparavičius teigė, jog jei šakietis nesiliaus šmeižęs bendrovės bei toliau žarstysis įvairiausiais kaltinimais, šis kreipsis į teismą. A. V. Bacevičius minėjo, kad kreipdamasis į tarybą tikėjosi konkretaus sprendimo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px