Šunų gaudymas - pačių seniūnių reikalas

suo2Praėjusį ketvirtadienį vykusiame rajono seniūnų susirinkime vėl buvo aptarta valkataujančių šunų problema. Atėjus šaltajam sezonui, ji tapo dar opesnė. Pasak savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjo Kęstučio Kuncaičio, iš veterinarijos tarnybų padaugėjo skambučių dėl miestuose ir kaimuose valkataujančių šunų.

„Labai sunku nuspręsti, kuris šuo laksto tik nusitraukęs nuo grandinės, o kuris – benamis, - teigė jis. – Neišimtis, kad sugavus ir utilizavus šunį, po kurio laiko gali atsirasti jo šeimininkas, nepatenkintas tuo, kas įvyko.“ Tačiau visi supranta, kad tokios betvarkės būti negali. Šunų apkandžiotų žmonių vis daugėja.

Sutartis su UAB „Nuaras“, atliekančias šunų ir kačių paėmimą, laikiną apgyvendinimą prieglaudoje, vakcinaciją, gydymo paslaugas, užmigdymą bei utilizaciją, labai brangi. Vieno valkataujančio šuns pagavimas, išvežimas ir vakcinacija, o, neatsiradus šeimininkui, ir užmigdymas bei utilizacija kainuoja apie 300 litų. Be to, reikėtų kiekvieną mėnesį ieškoti susitarto šunų skaičiaus. Todėl savivaldybė neįsipareigoja.

K.Kuncaitis siūlė patiems seniūnams ieškoti išeities ir būdų, kaip kovoti su praeiti neduodančiais ir dažnai praeivius apkandžiojančiais šunimis, kaip ieškoti jų savininkų. Galutinė išvada tokia: nei meras, nei administracijos direktorius šunų negaudys – tegul gaudo seniūnai...

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px