Demografinė situacija nesikeičia

Kaip įprasta, demografinė situacija rajone nesikeitė ir pirmąjį šių metų mėnesį – gimusiųjų perpus mažiau nei mirusiųjų.

Civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, praėjusį mėnesį rajone gimė 25 naujagimiai – vienu daugiau nei gruodžio mėnesį. Iš jų 12 berniukų ir 13 mergaičių. Vienas mažylis pasaulį išvydo užsienyje, du naujagimiai gimė negyvi. Daugiausiai, po penkis gimimus, registruota Šakių mieste ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje. Trys nauji gyventojai registruoti Sintautų, po du Barzdų, Gelgaudiškio ir Šakių seniūnijose. Nė vienas naujagimis sausio mėnesį negimė Griškabūdžio, Lekėčių ir Žvirgždaičių seniūnijose.

Praėjusį mėnesį rajone registruotos 59 mirtys – 26 atvejais daugiau nei gruodžio mėnesį. Net 28 laidotuvės buvo Šakių mieste, po šešerias – Šakių, Kudirkos Naumiesčio ir Kidulių seniūnijose. Nė vienas žmogus nemirė Lukšių, Žvirgždaičių ir Lekėčių seniūnijose.

Pirmąjį metų mėnesį rajone susituokė šešios poros, išsituokė 11 šeimų. Sausio mėnesį tėvystė pripažinta penkiems vaikams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate nekilnojamojo turto rinką rajone?

klausimelis 05 31Jurgis iš Šakių:

Nesidomiu šia tema. Neteko nei parduoti, nei pirkti jokio nekilnojamojo turto. Jei Šakiuose trūksta nuomojamų butų ar įsigyti namų, tai, manau, reikia statyti naujus namus. Nežinau, kodėl mažai žmonės statosi naujų būstų. Iš kitos pusės, žmonės išvažiuoja iš rajono į platesnius vandenis. 

klausimelis 05 31 2

Vita iš Naudžių:

Mūsų kaime yra tuščių ir butų, ir namų, ir sodybų. Keturbučiai seni likę, juose yra ir socialinių būstų, kiti butus nori parduoti brangiai. Žmonės nenori eiti gyventi į kaimą, nėra čia kas veikti. Nors dabar asfaltą iki kaimo padarė. Vienas keturbutis visai tuščias, norėjo net nugriauti. Manevrus neseniai jame kareiviai darė. Sodybos apžėlusios, tris visai nugriovė ir vietą greičiausiai dirbama žeme pavers. Tiesa, vieną sodybą neseniai nusipirko. Bet daug į ją investuoti jau reikia.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px