Lėšos vietos bendruomenių savivaldas pasieks ateinančio mėnesio pabaigoje

Rajono savivaldybės taryba įgyvendindama vietos bendruomenių savivaldos 2012 metų programą patvirtino vietos bendruomenių savivaldos 2012 metų programos lėšų vietos bendruomenių sprendimams įgyvendinti rajono savivaldybėje skyrimo ir naudojimo tvarkos aprašą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija visiems šalies rajonams skyrė 62 tūkst. litų naujų darinių – vietos bendruomenių tarybų (VBT) seniūnijose sukūrimui. Kadangi mūsų rajono kaimo bendruomenės daugelį darbų atlieka savanoriškai, negaudamos už tai jokio materialaus atlygio, - kiekviena tokia parama yra labai naudinga. Regioninės plėtros skyriaus specialistės Alos Valaitienės parengtame lėšų panaudojimo apraše kiekvienai seniūnijai numatyta skirti po 2500 litų, o likusią lėšų dalį – 27 tūkst. litų nuspręsta paskirstyti pagal gyventojų skaičių. Pavyzdžiui, didžiausiai pagal gyventojų skaičių – Šakių seniūnijai bus skirta 11 tūkst. 297 litų, o mažiausiai – Žvirgždaičių seniūnijai – 3 tūkst. 66 litai.

Šio projekto įgyvendinimo koordinatorė  Šakių rajono bendruomenių centrų asociacijos pirmininkė Grinutė Šnirpūnienė teigė, kad pinigai naujai sukurtoms VBT bus išdalinti balandžio pabaigoje, kai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pasirašys sutartį su rajono savivaldybe.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px