Rado lėšų skvero sutvarkymui?

Apie būtinybę tvarkyti Šakių miesto skverą kalbama ne pirmus metus, tačiau darbų vis neidavo pradėti, nes trūkdavo lėšų. Dabar prabilta apie tai, jog dar šiais metais gali prasidėti realūs skvero tvarkymo darbai.

Nors oficialaus patvirtinimo, kad bus skirtos lėšos nėra, tačiau rajono meras Juozas Bertašius sako beveik neabejojantis, kad jos bus. Ar iš tikrųjų tai pasitvirtins, turi paaiškėti birželio pradžioje. Pasak mero, tikimasi gauti apie 1 mln. litų ir galvojama, kad skvero sutvarkymui tokios sumos turėtų pakakti. „Pirmiausiai turėtų būti trinkelėmis grįsti pėsčiųjų takai, geras apšvietimas, patogūs suoliukai. Be abejo, reikia normaliai sutvarkyti želdinius, visiškai nesunaikinant ir to, kas yra, suplanuoti poilsines zonas. Negalima nepagalvoti ir apie miesto akcentą, fontaną“, - mintimis dalijosi rajono vadovas. Jei viskas vyks taip, kaip planuojama, vėliausiai po dviejų metų atnaujintas ir sutvarkytas skveras džiugins tiek šakiečius, tiek miesto svečius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px