Savanoriai iš Vokietijos baigia įgyvendinti savo ambicingus užmojus

savanoriai2Spalio 19 – 26 dienomis Šakių vaikų globos namų auklėtiniai ir direktorius Virginijus Kelertas  vėl džiaugėsi jau savu tapusio Johannes Kunze bei jo komandos iš Vokietijos viešnage. Aštuoni savanoriai su labdaringa misija atvyko pratęsti savo pradėtų darbų. Šį kartą jie sumontavo visą akumuliacinę sistemą ir elektroniką, reikalingą saulės baterijų pajungimui, sutvarkė lietaus vandens nutekėjimą, baigė įrengti šildomas grindis.  

Nuotr. Nepaprastai kilnią tarnystę dėl globojamų vaikų gerovės atliekantys vokiečiai tvirtino, kad tikėjimas ir dvasinis auklėjimas yra pagrindinė jų darbų motyvacija.


„Dievo meilė leidžia dėl vaikų dabarties ir ateities padaryti kaskart vis daugiau,“ – teigė Johannes Kunze, kuriam nuo praėjusiųjų metų pavasario suteiktas Šakių garbės piliečio vardas. Šio apsilankymo metu jis ir jo bendraminčiai tęsė su rėmėjais iš Švedijos pradėtus ambicingus planus – mažos elektrinės, veikiančios saulės baterijų pagalba, pastatymą. Savanoriai sumontavo akumuliacinę sistemą ir visą reikalingą elektroniką – belieka pastatyti tik saulės baterijas. Tikimasi, jau nuo ateinančiųjų metų turėti pigią vandens šildymo sistemą, kuri labai sumažins Vaikų globos namų išlaidas.
 
Ne veltui sakoma, kad gražus pavyzdys užkrečia. Vis dažniau kartu su savanoriais padirbėti atvyksta ir jų vaikai. Šį kartą Šakių vaikų globos namuose apsilankė penkiolikmetė Johannes duktė Marija ir jos bendraamžė Dorotėja. Nepaprastai kilnią tarnystę dėl globojamų vaikų gerovės atliekantys vokiečiai tvirtino, kad tikėjimas ir dvasinis auklėjimas yra pagrindinė jų darbų motyvacija. Nors ir pas mus, ir Vokietijoje yra žmonių, kurie nesupranta šios veiklos prasmės, nes šiandieniniame vartotojiškame pasaulyje yra priimta už visus darbus reikalauti atlyginimo, bet savanoriai tęsia savo veiklą neklausdami, ką aš už tai gausiu. šiems žmonėms savaime suprantama, kodėl jie vaikams aukoja savo atostogas bei lėšas. V.Kelerto tvirtinimu, jei ne jie, čia šiandien nebūtų tokių gerų gyvenimo sąlygų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.