Nacionalinis diktantas šakiečių susidomėjimo nesulaukė

diktantas2Praėjusį šeštadienį visose Lietuvos savivaldybėse ir Lietuvos ambasadose užsienyje bei Vilniaus knygų mugėje buvo rašomas Nacionalinis diktantas. Kol kas tikslus diktantą rašiusių žmonių skaičius nėra žinomas, tačiau, pasak rajono savivaldybės kalbos tvarkytojos  Rimutės Grušienės, mūsų rajone jis didelio susidomėjimo niekada nesulaukia.
 
Nuotr. Šakių vyrai diktantu nesusidomėjo – jį rašė aštuonios moteriškosios lyties atstovės.
 
Nacionalinį diktantą organizuojančio savaitraščio „Atgimimas“ redaktorė Vytautė Šmaižytė teigė, kad rašyti diktantą buvo registruojamasi ne tik visose Lietuvos savivaldybėse, bet ir užsienyje – Briuselyje, Paryžiuje, Čikagoje. R.Grušienė informavo, kad nacionalinį diktantą mūsų rajone rašė tik 40 žmonių: Šakiuose – 8, Sintautuose – 17, Plokščiuose – 15. Anot jos, teksto skyryba šįkart buvo pakankamai sudėtinga, nes diktanto dalyviai rašė Vytauto V.Landsbergio tekstą „Senelio laiškas“, kurį per LRT radijo pirmąją programą skaitė Marijus Žiedas.

Lietuvių kalbos ekspertų komisija atrinks diktanto dalyvius, kurie dalyvaus finaliniame renginyje Vilniuje. Jo data bus paskelbta vėliau. Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai, o moksleiviai varžysis atskiroje grupėje. Pirmą kartą projekto istorijoje diktantą bus galima rašyti namuose ir tekstą organizatoriams išsiųsti paštu. Tačiau rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo. Projekto organizatoriai paštu atsiųstus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir grąžinti autoriams.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px