Žaidimų aikštelės viziją papildys dar viena iniciatyva

supynes2Asta GVILDIENĖ
 
Gegužės 15 dieną rajono savivaldybės merui Juozui Bertašiui verslininkė Živilė Unguvaitytė pristatė vaikų žaidimų aikštelės J.Lingio parke viziją, parodė, kokias sūpynes, karuseles ir žaidimų kompleksą ketina įrengti.  Aptariant konkrečias vietas, kur bus pastatyti įrengimai, paaiškėjo, kad prie bendros žaidimų erdvės sukūrimo prisidės ir UAB „Gulbelės prekyba“.
 
Nuotr. Šakiečiai verslininkai neabejingi savo kraštui, todėl patys kurs modernias laisvalaikio praleidimo zonas J.Lingio parke.
 
Vizija virsta tikrove
 
Šių metų pradžioje straipsnyje „Šakiečių verslininkų vizija – laisvalaikio zonų kūrimas Šakiuose“ rašėme apie gražią iniciatyvą - šakiečiai verslininkai - brolis ir sesuo Algirdas ir Živilė Unguvaičiai savo asmeninėmis lėšomis J.Lingio parke ketina įkurti vaikų žaidimų aikštelę ir lauko treniruoklių aikštyną. Tarybos nariai su džiaugsmu pritarė Šakių J.Lingio parko viešųjų erdvių rekonstravimui, paverčiant jas labiau patraukliomis visuomenei.

„Net neatlikus didelių analizių, galima drąsiai teigti - Šakiuose stinga vietų, kur mamos su mažais vaikais galėtų praleisti laiką, o aktyvų laisvalaikį gamtoje mėgstantys įvairaus amžiaus šakiečiai galėtų pasimankštinti ar pasportuoti“, - kalbėjo Ž.Unguvaitytė, pati auginanti du mažamečius vaikus. Pagaliau atėjus ilgai lauktam pavasariui, ne vienas skaitytojas domėjosi, kada bus įgyvendinta ši graži vizija. Paaiškėjo, kad visai netrukus. Šakietė kreipėsi į rajono valdžią su prašymu parodyti, kur konkrečiai galėtų pastatyti jų siūlomas sūpynes, karstykles ir žaidimų kompleksą.

Apgailestavo, kad niekas neinformavo

„Tikras stebuklas, kad verslininkai ateina patys ir nori kažką gero padaryti visų šakiečių labui, - džiaugėsi J.Bertašius. – Manau, jiems mažai būtų tik padėkoti. Jie turėtų būti atitinkamai pagerbti.“ Iš karto po susitikimo Šakių seniūnas Alfonsas Jakas bei Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Vita Valaitienė kartu su Ž.Unguvaityte apžiūrėjo, kur  J.Lingio parke galėtų būti pastatyti modernūs žaidimų įrengimai vaikams. Tada ir paaiškėjo, kad  prie iniciatyvos sukurti poilsio zoną vaikams prisidės ir UAB „Gulbelės prekyba“ - UAB „Senukų prekybos centro“ atstovė Šakių bei Kelmės rajonuose, dirbanti UAB „Senukų prekybos centras“ frančizės pagrindu. Ji savo projektus su Šakių seniūnu ir vyr. architekte suderino balandžio 15 dieną.

Pasak Ž.Unguvaitytės, pasidomėjus, kokius žaidimų įrengimus ketina įrengti kolegos, paaiškėjo, kad jie tos pačios „Ksil“ firmos, tad įrengimai bus panašaus dizaino. Tačiau dubliuojasi karuselės ir žaidimų kompleksas. „Gaila, kad mūsų niekas neinformavo, jog dar kažkas nori prisidėti prie vaikų žaidimų aikštelės įkūrimo, - apgailestavo šakietė. - Būtume galėję pasitarti ir kartu suplanuoti, kas kokį įrenginį statys. Nepaisant to, mes džiaugiamės, kad dar viena šakiečių įmonė prisidės prie bendros laisvalaikio praleidimo erdvės sukūrimo. Tad iš mūsų planų lieka tik virvinių karstyklių ir karuselės įrengimas. Žaidimų kompleksą galbūt galėsime pastatyti vėliau, kaip pasiūlė V.Valaitienė, prie Šakių rajono kūrybos ir sporto centro.“

Projektą derino nuo lapkričio

Pasak UAB „Gulbelės prekyba“ direktoriaus Artūro Streleckio, mes, kaip sąmoningi Šakių patriotai, savo projektą įrengti J.Lingio parke vaikams žaidimų aikštelę su seniūnu pradėjome derinti dar nuo lapkričio mėnesio. „Pati idėja kilo, apsilankius žaidimų aikštyne prie Kauno pilies, - prasitarė A.Streleckis. – Kodėl to negalėtume padaryti ir šakiečių vaikams? Be to, čia rengiamos įvairios mugės. Kodėl negalime atnaujinti gražiausios miesto vietos? Paieškoję gamintojų, sužinojome, kad kokybiškus vaikų žaidimo įrenginius siūlo Estijos firma „Ksil“, turinti ir pas mus Lietuvoje savo filialą. Patikimumo atžvilgiu, nė viena kita firma to negali pasiūlyti.“  Projektas kiek užsitęsė, nes iš pradžių buvo derinamas su „Senukų prekybos centro“ paskelbta gerumo akcija.  

UAB „Gulbelės prekyba“ direktoriaus teigimu, jie žaidimų įrengimus,  kurių vertė be montavimo darbų siekia 19,5 tūkst. litų, į Šakius iš Estijos atveš artimiausiomis dienomis. „Labai stengsimės dvejas sūpynes, karuselę ir žaidimų kompleksą sumontuoti iki vaikų šventės – birželio 2 dienos, - teigė A.Streleckis. – Tikimės, kad prie įrengimų sumontavimo prisidės ir seniūnija. Jie turi viešuosius darbus dirbančių žmonių. Manau, su atestuotų darbų prižiūrėtojų pagalba darbas turėtų vykti sklandžiai.“

Pasak Ž.Unguvaitytės, jau užsakyti ir nauji suoliukai J. Lingio parkui. Jie bus pastatyti vietoj senųjų ir pagražins vaikų žaidimų aikštelės erdvę. Beje, šakietė verslininkė aktyviai prisijungė ir prie savanorystės akcijos „Pastatyk vardinį suoliuką!“. Atkarpoje nuo „Aibės“ (seniau buvusios „Rūtos“) iki Šakių kapinių jau pastatyti penki suoliukai. Džiugu, kad mūsų verslininkai neabejingi savo kraštui ir patys kuria modernias laisvalaikio praleidimo zonas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px