Posėdžiavo socialiniai darbuotojai

socialines darbuotojosPraėjusį ketvirtadienį į pasitarimą rinkosi rajono socialiniai darbuotojai. Pagrindinis susitikimo klausimas – pasikeitusio Piniginės paramos įstatymo aptarimas.
 
Nuotr. Pasitarimo metu daugiausiai dėmesio skirta Piniginės paramos įstatymui, kurį sugriežtinus, jau pirmąjį mėnesį išaiškintas ne vienas piktnaudžiavimo atvejis.
 
Pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės, šalis pagal socialinių išmokų gavimą yra suskirstyta į keturias zonas – Šakių rajonas – priešpaskutinėje vietoje. „Labai išaugęs paramos gavėjų skaičius“, - akcentavo vedėja. Jos pateiktais duomenimis, vasarį rajone socialinėms pašalpoms buvo skirta 720 tūkst., kovą – 730 tūkst., balandį 758 tūkst., gegužę – 730 tūkst., birželį – 660 tūkst. litų. Paskutinį mėnesį jaučiamas pamažėjimas, nes išaiškintas ne vienas sukčiavimo atvejis. Ypač daug asmenų piktnaudžiauja registracija Darbo biržoje. Pasak skyriaus specialisčių, pastebima, kad asmuo įsiregistruoja, susitvarko dokumentus pašalpai gauti, o po to nuėjęs išsibraukia iš darbo ieškančių asmenų sąrašo. Tad tokiam piliečiui socialinė pašalpa nepriklauso. Svarbiausia, sužiūrėti tokius atvejus, ką pastaruoju metu ypač aktyviai daro Socialinės paramos skyrius.

Skyriaus specialistė Daiva Pilypaitytė susitikimo metu išsamiai pristatė Piniginės paramos įstatymo nuostatas bei atsakė į kilusius klausimus. Vedėja informavo, kad prasideda būsto modernizavimo programa. Asmenys ir šeimos, turintys teisę į valstybės paramą būstui įsigyti ar atnaujinti, taip pat turi teisę, kad jiems būtų dengiamas kreditas. Vedėja ragino suinteresuotus asmenis kreiptis dėl dokumentų tvarkymo.

L. Pocevičiūtė informavo, kad spalio mėnesį prasidės integralios pagalbos namuose sunkią negalią turintiems asmenims teikimas. Projekto įgyvendinimui skirta 1 mln. 200 tūkst. litų. Jo metu bus išplėstos dienos socialinės globos paslaugos namuose sunkią negalią turintiems asmenims. Be socialinių darbuotojų ir jų padėjėjų paslaugas namuose teiks slaugytojai ir slaugytojų padėjėjai Numatyta, kad paslaugas galėtų gauti 50 asmenų. Šiuo metu yra gautas 31 norinčiojo prašymas.

Susitikimo metu aptarti kiti darbiniai klausimai, aktualijos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px