Varžėsi slalomo varžybose „Šakių ruduo 2015“

slalomasBliuviškių kaimo aerodrome įvyko jau trečius metus iš eilės „Šakių ASK“ organizuojamos automobilių slalomo varžybos „Šakių ruduo 2015“. Kaip ir kiekvienais metais, iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių atvykę dalyviai savo jėgas galėjo išmėginti net šešiose klasėse.

Nuotr. Bliuviškių aerodrome slalomo dalyviai jėgas išmėgino net šešiose klasėse.

Daugiausia dalyvių lenktyniavo FWD (automobiliai priekiniais varomais ratais) bei laisvojoje klasėje. Kiekvienoje iš šių klasių varžėsi net 14 dalyvių.

FWD klasėje pirmą vietą iškovojo Ignas Domeika, antras liko Vidas Valuckas, o trečias – Mindaugas Simkevičius. Laisvojoje klasėje pirmą vietą taip pat laimėjo Ignas Domeika, antrą – Vilmantas Stanaitis, o trečią – Kęstutis Jankauskas.
 
RWD (automobiliai galiniais varomais ratais) klasėje varžėsi 11 dalyvių. Pirmą vietą iškovo Kęstutis Jankauskas, antrą – Modestas Valtys, o trečią – Paulius Reisas.

Keturiais ratais varomų automobilių klasėje pirmą vietą užėmė Ignas Domeika, antrą – Vidas Valuckas, o trečią – Ligitas Kordušas.

Renginio organizatoriai džiaugėsi, jog automobilių slalomo varžybose lenktyniavo taip pat ir merginos. Damų klasėje prie starto linijos rikiavosi keturios moterys.

Pirmą vietą laimėjo jau nebe pirmus metus „Šakių ASK“ organizuojamuose slalomuose dalyvaujanti Gabrielė Aleksynaitė. Antrą vietą iškovojo Vytautė Žemaitaitytė, trečioji finišavo Kotryna Kniezaitė.

Paskutinėje – „VAZ-klasika“ automobilių klasėje rungėsi net šeši senosios technikos mylėtojai. Pirmą vietą pelnė Ernestas Grabauskas, antrą – Tomas Beganskas, trečias buvo Saulius Šuopys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.