Girėniškiai prasmingai praleido laiką

stovykla2 girenai
Nuotr. Stovykloje jaunieji girėniškiai daug sportavo, vikrumą išbandė įvairiose estafetėse.


Geras oras, įspūdžiai ir nauji potyriai – visa tai tilpo į Girėnų bendruomenės centro vaikams suorganizuotą vasaros stovyklą, kurioje keturias dienas aktyviai ir turiningai leido laiką net 26 jaunieji girėniškiai.
 
Stovyklautojai rinkosi liepos 24 d. Šią dieną Girėnų bendruomenės vaikai praleido sporto aikštelėje aktyviai judėdami, tobulindami dviračio vairavimo įgūdžius. Po pietų stovyklautojai apsilankė rajono policijos komisariate, kur bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė išsamiai supažindino su policijos veikla.

Antroji stovyklos diena taip pat buvo turininga. Ji prasidėjo Rociškių užkardoje. Čia pasieniečiai papasakojo apie savo darbą, vaikai stebėjo kinologo ir jo augintinio pasirodymą.

„Tą dieną aplankėme ir Sudargo piliakalnius, Kidulių dvarą, o sugrįžę gaminome lėles. Aktyvūs buvo visi – ir berniukai, ir mergaitės. Daug lietuvaičių prigaminom“, – pasakojo Girėnų bendruomenės centro pirmininkė Irena Sakalauskienė ir dėkojo už išvyką Šakių kultūros centro direktoriui Raimondui Januškevičiui.

Daugelis berniukų neįsivaizduoja laisvalaikio be meškerės. Todėl stovyklautojams taip pat buvo sudarytos sąlygos pajusti žvejybos malonumą ir pabandyti sugauti laimikį Girėnų bendruomenės centro tvenkinyje. Tiesa, ką jaunieji žvejai pagavo, tą paleido atgal į tvenkinį, tačiau už kantrybę vis tiek buvo apdovanoti puikiais Juozo Delnevičiaus įsteigtais prizais. Kol berniukai žvejojo, mergaitės išbandė audimo meną, o vėliau visi žiūrėjo filmuotą medžiagą apie patyčias, apie šią ir kitas problemas diskutavo su bendruomenės pareigūne A. Mockevičiūte.

Paskutinė stovyklos diena prasidėjo išvyka į Šakių priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą, kur stovyklautojus priėmė ir apie ugniagesio darbą papasakojo čia dirbantys ugniagesiai gelbėtojai. O po pietų vyko stovyklos uždarymas. Visi stovyklos dalyviai atminimui buvo apdovanoti saugaus eismo priemonėmis, dovanėlėmis bei prizais, už kuriuos stovyklos organizatoriai dėkoja parduotuvei „Jundula". O stovyklautojai ir jų tėveliai savo ruožtu dėkoja puikioms Girėnų šeimininkėms už pietus ir organizatoriams už keturias turiningai praleistas vasaros dienas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px