Dviratininkai ir vėl šturmavo Šakius

sakiu taure apdovanojimai
Šakiečiams skirtose varžybose buvo užsiregistravę 39 dalyviai, tačiau lietaus nepabūgo ir dėl įvairių apdovanojimų skirtingose amžiaus grupėse kovojo 19 entuziastų. Organizatorių nuotr.


Praėjusį šeštadienį Šakiuose pirmą kartą surengtos tik šakiečiams skirtos dviračių varžybos, o Plokščiuose finišavo paskutinysis (aštuntasis) „Lietuvos plento taurės“ etapas. Tiesa, oras dviratininkų nelepino, tad neišvengta ir traumų.
 
Šakiečiams skirtose varžybose buvo užsiregistravę 39 dalyviai, tačiau nepabūgę lietaus prie starto J. Lingio parke lietingą šeštadienį stojo 19 entuziastų. Lydimi policijos patrulių dviratininkai apsuko Šakių miesto gatvėmis ir pasuko Plokščių link. 19 kilometrų distanciją greičiausią įveikė ir absoliučiu varžybų nugalėtoju tapo Marius Pavalkis (39 min. 15 sek.), antras finišavo Juozas Mažeika, trečias atmynė Mantas Paketuris. Tarp merginų, kurių dalyvavo tik dvi, greičiausia buvo Ramunė Šapolaitė, antra – Justė Šilingė. Šakių rajono savivaldybės vicemeras Darius Jakavičius atminimo taurėmis apdovanojo jauniausią varžybų dalyvį Arvydą Kazlauską bei vyriausią – Aurelijų Marčiulionį. Apdovanojimai skirti ir skirtingose amžiaus grupėse greičiausiai atmynusiems šakiečiams. Jaunių (iki 18 m.) grupėje pirmą vietą iškovojo Žygimantas Žemaitaitis. Jaunimo (19–29 m.) grupėje greičiausias M. Pavalkis, antras – Paulius Dabrišius, trečias – Martynas Davidavičius. Vyrų grupėje (30–50 m.) pirmą vietą iškovojo Juozas Mažeika, antrą – Mantas Paketuris, trečią – Darius Pavalkis. Veteranų grupėje (nuo 50 metų) pirmą ir antras vietas pasidalijo Virginijus Makūnas ir Mindaugas Balčiūnas, mynę tandeminiu dviračiu, trečias buvo Audrius Želnys.

sakiu taure pavalkis
Tarp šakiečių nepralenkiamas absoliutaus nugalėtojo vardą iškovojęs Marius Pavalkis. Organizatorių nuotr.


Finišavus šakiečiams prie starto linijos Plokščiuose stojo daugiau nei 150 „Lietuvos plento taurės“ dalyvių. Pagal dviratininkų pajėgumą buvo duoti trys startai, tad buvo minamas vienas arba du ratai. Vieno rato ilgis – 44,2 km. Sportininkai mynė iš Plokščių iki Šakių, per rytinį aplinkkelį pasuko Gelgaudiškio link ir vėl sugrįžo į Plokščius, nusileido nuo kalno ir vėl pakilo žvyruotu kalnu bei finišavo prie bažnyčios.

C grupėje puikiai pasirodė pirmą sezoną važiuojantis „Vėjas-Šakiai“ komandos narys Giedrius Vilčinskas, kuris finišavo trečias, nuo lyderio atsilikęs 47 sek. Tokio rezultato jam užteko, kad savo amžiaus grupėje būtų pirmas. Susumavus visų aštuonių etapų rezultatus galutinėje įskaitoje G. Vilčinskas V40 grupėje iškovojo taip pat trečią vietą.

B grupės sportininkai turėjo įveikti du ratus. Čia greičiausias buvo bendros įskaitos lyderis Martynas Jočys iš „Colibri Cycling Team“ komandos, jis 88,4 km numynė per 2 val. 20 min. 21 sek. (vidutinis greitis 37,79 km/h).

A grupėje stipriausias buvo Povilas Šideikis iš „S-Sportas“ komandos, du ratus jis įveikė per 2 val. 2 min. 55 sek. (vid. greitis 43,15 km/h). Bendroje įskaitoje antrus metus iš eilės „Lietuvos plento taurės“ čempionu tapo šiemet penkis iš aštuonių etapų laimėjęs Eimantas Gudiškis („Colibri Cycling Team“).

Kadangi kelio danga buvo slidi, sportininkams buvo didesnis iššūkis nusileisti nuo kalno nei į jį užminti. Neišvengta ir traumų. Vienam dalyviui, pirminiais duomenimis, lūžo raktikaulis.

Visus sportininkus, organizatorius, aptarnaujantį personalą, savanorius ir žiūrovus šildė jau tradicinė ant laužo virta sriuba, kurios šįkart nemokamai išdalinta apie 350 porcijų. Dalyviai juokauja, kad visi etapai galėtų vykti Šakiuose, nes tik čia jie sulaukia sriubos ir išskirtinio svetingumo.

plento taure Cgr
„Lietuvos plento taurės“ C grupėje puikiai pasirodė pirmą sezoną važiuojantis „Vėjas-Šakiai“ komandos narys Giedrius Vilčinskas (trečias iš kairės). Organizatorių nuotr.


Pasak vieno iš varžybų organizatorių, Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro pavaduotojo Pauliaus Puskunigio, džiugu, kad dviračių varžybos Šakiuose tapo tradiciniu renginiu. Nors oras nelepino, organizatoriai džiaugiasi „vietiniais bepročiais“, vis vien sėdusiais ant dviratės priemonės ir mynusiais net per lietų. Net neabejojama, kad varžybos vyks ir kitais metais, tik galbūt renginys būtų jungiamas kartu su seniūnijų žaidynėmis, galbūt jis galėtų vykti porą dienų, tačiau svarstoma apie pavasarį, viliantis, kad ir oras bus geresnis.

„Tikimės, kad ir vienas „Plento taurės“ etapų bus Šakiuose, ir apskritai džiugu, kad tai tampa tradicija“, – sako P. Puskunigis.

Be Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro, varžybas organizavo sporto ir laisvalaikio klubas „Vėjas“ bei „Pro Cycling LT“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.