Vilius toliau tobulėja Kaune

bagdonavicius v
Vilius Bagdonavičius savaitgalį vykusiame Lietuvos jaunių asmeniniame badmintono čempionate iškovojo tris pirmas vietas trijose skirtingose kategorijose. K. Navicko badmintono akademijos nuotr.

Buvęs Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro auklėtinis, badmintono žaidėjas 15-metis Vilius Bagdanavičius nuo rugsėjo mokslus tęsia jau ne rajone, bet Kaune. Ir ne tik mokosi, bet ir toliau treniruojasi bei skina pergales.
 
Štai savaitgalį vykusiame Lietuvos jaunių asmeniniame badmintono čempionate V. Bagdanavičius buvo nepralenkiamas ir pirmąsias vietas iškovojo trijose skirtingose kategorijose. Jis pirmas buvo vyrų vienetų kategorijoje, taip pat vyrų dvejetų, kur poroje žaidė su vilniečiu Simu Noviku, pirmą vietą jis pelnė ir mišriame dvejete poroje su Perla Murėnaite.

Suprantama, tokia sėkme ypač džiaugiasi ir Viliaus tėvai Inesa ir Valentinas Bagdanavičiai. Beje, būtent jie ir pasiryžo sūnų išplukdyti į platesnius vandenis, o pats V. Bagdanavičius sūnų iki šiol treniravo Šakiuose. Nuo šio rugsėjo Vilius jau nebe Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivis, o mokslus tęsia Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijoje, sportuoja Kęstučio Navicko badmintono akademijoje. Anot Viliaus tėčio, jis jau anksčiau turėjo planą, kad sūnus galėtų tobulėti būtent šioje akademijoje, nes su Viliumi dirbantį trenerį Povilą Bartušį laiko vienu perspektyviausių trenerių šalyje. Beje, ir pats treneris savo socialinėje paskyroje dėkojo Viliaus šeimai už pasitikėjimą ir džiaugėsi, kad ir mažuose miesteliuose, tokiuose kaip Šakiai, yra entuziastų, kurie padeda vaikams žengti svarbius žingsnius sporte, omeny turėdamas Viliaus tėtį Valentiną.

Kalbant apie Viliaus persikėlimą į Kauną, tai nebuvo ir spontaniškas žingsnis, nes Vilius su tėčiu į akademiją pasportuoti bei pasižvalgyti vis laikas nuo laiko nuvykdavo jau metus laiko. Ši vasara apskritai buvo intensyvi, nes vaikinas dalyvavo trijose stovyklose ir mėnesį laiko beveik nebuvo namie, vėliau pradėjo ir mokslo metus.

„Mamai sunkiau buvo. Mamą įtikinėjome pusę metų, bet apšildėme ir pripratinome“, – juokauja V. Bagdanavičius, paklaustas apie apsisprendimą išleisti sūnų mokytis į Kauną.

Tačiau savo sprendimo nesigaili, nes sūnaus rezultatai tiek moksle, tiek sporte aukšti, netrūksta nei motyvacijos, nei azarto, tad viliasi, kad taip bus ir toliau.

Minėtame čempionate savaitgalį dalyvavo ir šakiečiai. Jaunieji Jaunimo kūrybos ir sporto centro badmintono žaidėjai (iki 11 m.) Mykolas Jakštys ir Rokas Daugėla vyrų dvejete iškovojo trečią vietą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.