Šakiuose – dviračių treniruotės vaikams

dviraciu akademija sakiai
Gintarė MARTINAITIENĖ


Jau nuo gegužės 3 d. Šakiuose prasidės dviračių treniruotės vaikams. Apie tai, kaip gimė mintis treniruoti vaikus ir kaip viskas vyks, kalbamės su Jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) direktorės pavaduotoju Pauliumi Puskunigiu.

Jis pastebi, kad pastaruoju metu dviračių sportas ir apskritai pramogos su dviračiais gerokai išpopuliarėjo. Be to, vis daugėja ir varžybose dalyvaujančių šakiečių, o Šakiai vis dažniau įvardijami kad ir neoficiali, bet dviračių  sostinė – jau kelinti metai Šakiuose vyksta profesionalios dviračių sporto varžybos, atsirado ir pažinčių, tad Jaunimo kūrybos ir sporto centras kartu su Mariaus Bernatonio Dviračių akademija nusprendė vaikus Šakiuose pakviesti į treniruotes.
 
„Mano tikslas – užauginti Lietuvoje naują profesionalią dviratininkų kartą ir kad šis sportas taptų viena populiariausių sporto šakų Lietuvoje“, – teigia profesionalią dviratininko karjerą baigęs Dviračių akademijos įkūrėjas Marius Bernatonis.

Dviračių sportas leidžia visapusiškai ugdyti jaunąją kartą tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Strateginis mąstymas, lyderystė, atkaklus tikslo siekimas ir komandinis darbas – pagrindinės vertybės, kurios diegiamos Dviračių akademijoje naujai būsimų lyderių kartai.

Pasak P. Puskunigio, ypač didelis privalumas, kad įranga rūpinsis Dviračių akademija, tad nereikia baimintis tiems, kurie nori save išbandyti šioje sporto šakoje, bet neturi transporto priemonės – dviračius ir šalmus parūpins akademija. Žiemos metu treniruotės vyktų specialiai įkurtoje patalpoje JKSC rūsyje. Čia būtų įrengti specialūs simuliatoriai, tarp kurių ir reljefo simuliatoriai (atkuria įkalnes ir nuokalnes), į kuriuos įstačius dviračius vaikai galėtų ne tik treniruotis šaltuoju metų laiku, bet ir varžytis tarpusavyje – įranga suteikia ir tokią galimybę.

„Pirmiausiai labai svarbu vaikų užimtumas. Norime išjudinti jaunimą, jau nekalbant apie tai, kad Šakiuose atsiras dar viena sporto šaka. Norime vaikams suteikti gerą laiką, o ne alinančias treniruotes. Kas norės ir galės, bus galimybės dalyvauti ir varžybose. Žinoma, svarbu ir reikalinga išmokyti vaikus ir saugaus elgesio kelyje“, – sako P. Puskunigis.  

Jau aišku, kad Šakiuose jaunąją kartą treniruos dviračių entuziastas Virgilijus Makūnas. Dviračių treniruotės vyks tiek kalnų, tiek plento dviračiais. Be dviračių sporto, vaikai per treniruotes atliks ir kitus fizinio lavinimo pratimus.

Nors galbūt Šakiai dviračių takų atžvilgiu nėra pats draugiškiausias miestas, bet kai nori, jokios kliūtys nebaisios – vaikai su treneriu važinėtų įvairiais keliais mieste ar aplink jį.

Šiuo metu į treniruotes, kurios būtų organizuojamos 8–15 metų vaikams, vyksta registracija. Ketinama priimti 20 vaikų, o treniruotės planuojamos pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais. Treniruočių kaina mėnesiui – 15 eurų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.