Lukšių tvenkinyje meškeres sumerkė 104 žvejai

zvejai varzybos
Šeštadienio rytą Lukšių tvenkinio pakrantes nugulė žvejai ir, kruopščiai įsirengę žvejojimo vietas, laukė užkimbančio laimikio. L. Poškevičiūtės nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Jau antri metai iš eilės prie Lukšių tvenkinio surengtos varžybos plūdine meškere. Anksti ryte startavę 104 rajono žvejai tik po vidurdienio skaičiavo laimikį. Nors, kaip tvirtino patys žvejai, papuolė nekibadienis, tačiau viską atpirko geras oras, galimybė pabendrauti su bendraminčiais. O pagrindinį prizą – dvivietę valtį – Ramūnui Gudiškiui atplukdė karosas, svėręs beveik kilogramą.

Ankstų praėjusio šeštadienio rytą pulkais žvejai traukė prie Lukšių tvenkinio, kurį varžyboms kruopščiai paruošė seniūnaičio Gintauto Linarto suburti entuziastai. Tvenkinio pakrantės buvo padalintos į sektorius ir juos netrukus burtų keliu išsidalijo varžybų dalyviai, pusę aštuonių ryto buvo duotas startas. Žvejai visaip bandė vilioti žuvį, naudojo įvairų masalą – sliekus, muses, uodo trūklio lervas, kukurūzus, jaukinosi žuvį specialiais pašarais, tačiau praėjo 2–3 valandos, o žuvys kibo vangiai. Panoviškė Rūta, atvykusi su vyru Vitalijumi, pasiguodė, kad kol kas kibimo nėra, o Vitalijus jau galėjo pasigirti sugautu nemenku karšiu.

„Dažniausiai žvejoju Nemune, ten gerai kimba karšiai. Prieš dvi dienas ištraukiau 4,2 kg, dalyvavau ir pernai Lukšiuose surengtose varžybose, atvykau ir šiemet“, – pasakojo panoviškis.

Meškerę užmetė ir Lukšių seniūnas Vytautas Andziulevičius, kuris su seniūnijos darbininkais taip pat aktyviai prisidėjo prie Lukšių ežero pakrančių tvarkymo.

Šeštadienio rytą vaikų sektoriuje nuotaikos buvo kur kas geresnės ir azartiškesnės, jaunieji žvejai vieną po kito traukė mekšrus, ešeriukus. Dešimtmetis Emilis atvyko iš Paluobių, pernai dalyvavo varžybose, šiemet vėl bando laimę ir mums besišnekučiuojant traukė vieną po kito karšiukus.

Jauniausias varžybų dalyvis – šešiametis Nojus Linartas, kuris seka senelio G. Linarto pėdomis. O vyriausias – 76-erių metų Jonas Rugys, atvykęs iš Kriūkų.

Neprailgo keturios su puse valandos. Varžybų dalyvių sugautą žuvį atidžiai svėrė, gramą prie gramo skaičiavo šių varžybų pagrindinis organizatorius, parduotuvės „Žūklės reikmenys“ savininkas Juozas Delnevičius su pagalbininke gotlybiškiete Audra Atažanoviene.

Visi varžybų dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes: iki 16 metų žvejojo net 28 dalyviai. Geriausiai sekėsi Dominykui Drešeriui, jis sugavo 2,540 kg žuvies. Antras – Ignas Poška, jo laimikis 2,210 kg. Trečias – Mantas Avdejankovas, kuriam pavyko sužvejoti 1,580 kg žuvies.

Meškeres Lukšių ežere sumerkė net 13 moterų, daugiausiai žuvies sugavo Laimutė Rudzevičiūtė (1,770 kg), antra Birutė Brazauskienė (0,626 kg), trečia Gintarė Baginskaitė (0,494 kg).

„Stengiuosi dalyvauti visose varžybose, nors ir taip imu ir važiuoju žvejoti, man smagu. Nėra svarbu tik pagauti žuvį, o tiesiog gamtoje pabūti, tyras oras, pabendrauti su kitais žvejais. Žvejyba mane užkrėtė mano draugas, žvejoju gal kokie šeši metai. Žvejyba tikrai nėra pigus malonumas, paskutinę meškerę įsigijau ir už ją mokėjau 60 eurų, bet šiai aistrai negailiu nei laiko, nei pinigų“, – teigė L. Rudzevičiūtė.

Vyrų grupėje geriausiai sekėsi Mantui Norvilui – jis sugavo 2,840 kg žuvies, jam atiteko Daiwa žvejybinė platforma. Antras – Vitalijus Mačiulaitis, jo laimikis 2,080 kg, trečias Ramūnas Gudiškis (1,960 kg).

Beje, R. Gudiškiui sugautas karosas (0,990 kg) atplukdė pagrindinį prizą – PVC sertifikuotą dvivietę valtį „Ladya“.

„Karosas užkibo likus valandai iki varžybų pabaigos. Prieš varžybas buvau du kartus atvykęs pažvejoti į Lukšių tvenkinį, per valandą pagaudavau po pusantro kilogramo žuvies, matot, šiandien žuvis suvis nekibo, gal kad vėjo nebuvo. O žvejoju aš nuo mažens ir laimėjimą jau ne vieną turiu“, – džiaugsmo neslėpė R. Gudiškis.

Varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais, taurėmis, kurias įsteigė Šakių medžiotojų ir žvejų draugija, bei rėmėjų dovanomis – žvejybos reikmenimis. Moterų klubas „Fedora“ išvirė gardžią sriubą, specialiai meškeriotojų šventei kraštietis Žilvinas Stasiulaitis suvirino lauko pečių sriubai virti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.