„Vyčio“ rungtynėse – solidarumo su Ukraina akcija

vytis ukraina
Šakių „Vytis“ „7Bet-NKL“ atkrintamąsias varžybas kovo 20 d. pasitinka gražiu gestu – kviečia į solidarumo akciją „Išvien iki pergalės“. 


Namų rungtynės bus neįprastos. Pranešime spaudai akcijos organizatorius Mantas Aleksa skelbia, kad varžybų metu skambės ukrainietiškos dainos, bus renkamos aukos „Mėlyna ir Geltona“ organizacijos veiklai. Taip pat didžiosios pertraukos metu triukšmingą žinutę savo šokiu pasiųs Meno mokyklos šokių kolektyvas „Alate Junior“, o atvykstančius žiūrovus pasitiks Šakių vaikų dienos centro „Šypsenos“ atstovai, kurie išdalins savo rankomis gamintas vėliavėles. Beje, vienas iš bilietą įsigijusių žiūrovų burtų keliu laimės šakiečių gaminamus paramos Ukrainai marškinėlius.

„Žinau, kad šakiečiai labai myli krepšinį, įdėmiai seka įvykius gretimoje šalyje ir tikrai nėra jiems abejingi. Sportą būtina maišyti su politika, todėl pagalvojau, kad galime ir mes savo nedideliame mieste išnaudoti šią platformą – krepšinio rungtynes paversti solidarumo akcija, surinkti papildomų lėšų ukrainiečiams ir bent kelioms valandoms pajusti vienybę, kuri itin juntama didžiausiuose Europos miestuose“, – teigė akcijos sumanytojas.

Įprastai bilietas į „Vyčio“ rungtynes kainuoja 3 eurus, tačiau šįkart nuspręsta įprasto bilietų pardavimo atsisakyti, o palikti laisvą aukos formą. Prisijungti prie iniciatyvos kviečia Jaunimo kūrybos ir sporto centro atstovai, „Vyčio“ vadovas Vytautas Strokas.

„Tai, kas vyksta Ukrainoje, kelia didžiulį nerimą ir baimę. Džiugu matyti, kad esant tokiai trapiai situacijai vis dar atrandame jėgų solidarumui, sugebame susivienyti ir bent toms kelioms valandoms kvėpuoti vienu tikslu. Kviečiame visus krepšiniui, dabartinėms aktualijoms neabejingus kraštiečius atvykti palaikyti krepšinio aikštelėje besikaunančius mūsų krepšininkus ir taip pat mūšiuose kovojančius ukrainiečius“, – kvietimu dalijasi jie.

Solidarumo akcija „Išvien iki pergalės“ ir „Vyčio“ rungtynės prieš Palangos krepšininkus įvyks kovo 20 d. nuo 17 val. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.