Pagarba bei apdovanojimai - geriausiems rajono sportininkams

barancovasPraėjusį penktadienį tradiciniai geriausių rajono sportininkų apdovanojimai pirmą kartą vyko Jaunimo kūrybos ir sporto centre. Renginio metu buvo išdalinta daugybė komplektų medalių, vardinių apdovanojimų. Pagerbti ne tik sportininkai, bet ir moksleiviai, mokytojai, treneriai, sporto klubai.

Nuotr. A. Barancovą apdovanojo ne tik rajono vadovybė, bet už pavyzdžio rodymą jaunimui pagerbė ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Šventę pradėjęs Švietimo ir sporto skyriaus specialistas Juozas Jonuška džiaugėsi, kad rajone yra daugybė įvairių sporto šakų čempionų, kurie apdovanojimus pelnė ne tik respublikoje, bet ir Europoje bei pasaulyje.

Mero Juozo Bertašiaus Padėkos raštai už nuopelnus rajono sportui asmeninių jubiliejų proga pirmiausiai buvo įteikti mokyklų kūno kultūros mokytojams: Valentinui Bagdonavičiui (Šakių „Žiburio“ gimnazija), Kęstučiui Smirnovui (sporto klubas „Audra“), Žydrūnui Antanaičiui (Gelgaudiškio vidurinė), Daivai ir Dariui Šlėderiams (Šakių „Varpo“ vidurinė), Dariui Ruzgiui (Lekėčių vidurinė), Genei Žilinskienei (Gelgaudiškio specialioji), Aurelijui Marčiulioniui (Jaunimo kūrybos ir sporto centras), Redai Konteikienei (Slavikų pagrindinė) ir Antanui Barancovui (Lekėčių vidurinė). Jis vienintelis buvo apdovanotas ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto apdovanojimu už pavyzdžio rodymą jaunimui. Taip pat A. Barancovas 10 valandų galės mėgautis baseino teikiamais malonumais – tai Jaunimo kūrybos ir sporto centro dovana.
 
Už aukštus sportinius pasiekimus ir nenuilstamą darbą garsinant rajoną apdovanoti ir dabar sportuojantys sporto veteranai - ilgų nuotolių bėgikai A. Barancovas ir Gediminas Dovydaitis bei automobilių sportui atstovaujantis Algimantas Glikas. Specialus apdovanojimas ir padėka už sporto pasiekimus įteikta Sporto centro direktorei Romai Paškevičiūtei.

Apdovanojimais renginio metu pagerbti ir 13 įvairių sporto šakų klubai, jų vadovai bei geriausi sportininkai. Tai sporto klubas „Fortūna”, vadovaujamas Mindaugo Rūsteikos, bei sportininkai Karolis Šniepis ir Audrius Jokūbaitis, džiudžitso ir kobubo sporto klubas, vadovaujamas Vytauto Smirnovo, bei sportininkai Paulius ir Lukas Šileikos, krepšinio klubas „Varpas“, vadovaujamas Dariaus Šlėderio, bei sportininkai Simona Vališkytė ir Aurimas Gudaitis, sporto klubas „Kalibras“, vadovaujamas Romo Liudžiaus, bei sportininkai Miglė Žievytė ir Laurita Grigaitytė, kultūros ir sporto klubas, vadovaujamas Aldonos Pikčilingienės, bei sportininkai Aidas Poderis ir Diana Vizgirdienė, sporto klubas „Aidas“, vadovaujamas Romučio Pališkio, bei sportininkai Žydrūnas Naujokaitis, Šarūnas Andriukaitis ir Mindaugas Sutkaitis, sporto klubas „Audra“, vadovaujamas Kęstučio Smirnovo, bei sportininkės Aurelija Šukytė ir Neringa Gudiškytė, Šakių techninis klubas, vadovaujamas Romualdo Barkausko, bei sportininkai Kęstutis Jankauskas ir Remigijus Plančiūnas, VšĮ „MotorSport Lt“, vadovaujama Valdo Stankūno, bei sportininkai Ignas Domeika ir Martynas Pikčilingis, futbolo sporto klubas „Gelgaudiškis“, vadovaujamas Prano Povilaičio, bei sportininkai Robertas Beniulis ir Vytautas Balnaitis, krepšinio klubas „Zanavykas“, treniruojamas Modesto Paulausko, bei krepšininkai Martynas Karpičius ir Regimantas Ostreika, Lukšių sporto klubas, vadovaujamas Sigito Bendoriaus, bei sportininkai Egidijus Pavalkis ir Šarūnas Jurgutis, auto sporto klubas „4x4 Šakiai“, vadovaujamas Arūno Švelnio ir sportininkai Rolandas Kučiauskas, Giedrius Rinkevičius, A. Glikas ir Vytautas Milius.

Apdovanojimai už sporto pasiekimus įteikti ir Jaunimo kūrybos ir sporto centro geriausiems sportininkams - Mariui Sadauskui (lengvoji atletika), Viktorijai Motiejūnaitei (lengvoji atletika), Tautvydui Antanaičiui (dziudo imtynės), Ernestui Musvydui (dziudo imtynės) ir Urtei Gečaitei (badmintonas), pagerbti neįgaliųjų draugijos aktyviausi nariai. Treneris Kęstutis Smirnovas savo auklėtinę Aureliją Šukytę apdovanojimo rudu diržu už puikų pasirodymą Pasaulio sambo čempionate.

Medaliais apdovanoti geriausi sportininkai moksleiviai, taip pat geriausios, tiksliau sportiškiausios kaimo bei miesto mokyklos, mokytojai. Reikėtų atskiro leidinio, kad galėtume išvardinti visus, kurie buvo pagerbti renginio metu. Daugybę kartų renginyje buvo kartojami žodžiai geriausi, geriausiesiems ir panašiai, nes ši šventė jiems ir buvo skirta.

Sportas be rėmėjų taip pat daugeliu atvejų sunkiai įsivaizduojamas – daugiausiai prisidėjusiems prie sporto rėmimo buvo skirtos vardinės padėkos, nors daugelis iš jų renginyje nedalyvavo. Nepamiršti ir entuziastai, padedantys organizuoti renginius, varžybas. Lietuvos automobilių sporto 80-ojo jubiliejaus proginiu medaliu už nuopelnus Lietuvos sportui buvo apdovanotas rajono meras Juozas Bertašius. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto švietimo direkcijos direktorius Algimantas Gudiškis rajono vadovui įteikė olimpinio komiteto vėliavą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px