Šakietis M. Sutkaitis – Pasaulio rankų lenkimo čempionate

sutkaitis3Lapkričio 26 – gruodžio 4 dienomis Kazachstane, Almatoje vyko pasaulio rankų lenkimo čempionatas, kuriame su dar trimis Lietuvos sportininkais dalyvavo ir šakietis Mindaugas Sutkaitis.

Nuotr. M. Sutkaitis šį kartą medalio neiškovojo, bet iki jo pritrūko labai nedaug.

Mindaugas, atstovaujantis sunkiausiai, tai yra 80+ kg svorio kategorijai, vien šiais metais iškovojęs Lietuvos vicečempiono vardą tarp jaunimo, yra pripažintas vicečempionu tarp moksleivių, užėmė trečiąją vietą moksleivių galiūnų čempionate. Be to, du kartus jis dalyvavo ir prizines vietas pelnė Europos rankų lenkimo čempionate. Dalyvavimas Pasaulio čempionate, kaip sako pats Mindaugas, buvo pirmasis, bet ne visai prisvilęs blynas. Nors medalio šakietis neužsikabino, iki jo trūko labai nedaug. Vaikinas, lenkdamas kaire ranka, buvo ketvirtas, lenkdamas dešine, iškovojo penktąją vietą. Tad ko pritrūko iki medalio? Tikriausiai, kaip mąsto vaikino treneris ir sporto klubo „Aidas“ vadovas Ramutis Pališkis, nemažai įtakos turėjo tai, kad Mindaugas prieš čempionatą gana stipriai susirgo ir negalėjo treniruotis pilnu pajėgumu. Gana nelengva buvo pirmoji kova, o paskui greitai teko kovoti su kitais varžovais, tad pritrūko laiko atsipūsti, pailsėti. „Dar ir patirties mažokai, o greitis, jėga ir patirtis patys svarbiausi dalykai“, - tikino treneris. Pats M. Sutkaitis taip pat pripažino, kad šį kartą ištvermės šiek tiek pritrūko.
 
Dar nespėjęs atsipūsti po šio čempionato, Mindaugas jau dalijasi mintimis apie ateities planus. Vasarą jis planuoja dalyvauti Lietuvos jaunių galiūnų čempionate, kitais metais vėl laukia Europos ir Pasaulio rankų lenkimo čempionatai. Be to, jei viskas klostysis kaip planuojama, 2013 metais šie čempionatai vyks mūsų šalyje, tad nereikės sukti galvos dėl didelių kelionės išlaidų. Ne paslaptis, kad ieškant paramos ir finansavimo sportininkams ir jų treneriams tenka nemažai padirbėti.  Šiam  čempionatui M. Sutkaitis pasiruošė beveik vien savo jėgomis. „Paramos buvo minimaliai, o pilnai pasiruošti tokiam čempionatui reikia 4-5 tūkst. litų“, - tikino vaikinas. Jis kalbėjo, kad kartais susidaro įspūdis, kad medalių ar apdovanojimų reikia tik jam – kitiems, ar rajonui, tai nesvarbu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.