Vaikai džiaugėsi besitęsiančia vasara

kvadratasVis mažiau dienų liekant iki naujų mokslo metų, dalis vaikų nori kuo greičiau vėl eiti į mokyklą, o kiti priešingai – nori, kad vasara tęstųsi dar ilgai. Kad vaikams paskutinės vasaros dienos būtų prasmingos, dvi savaites jų užimtumu rūpinosi Šakių sporto klubas „Audra“ ir Šakių vaikų dienos centras „Gelbėkit vaikus“.

Nuotr. Stovyklos metu žaisdami kvadratą vaikai mokėsi palaikyti glaudžius ryšius tarpusavyje.          

Stovyklą aplankė 41 vaikas. Juos prižiūrėjo, kartu laiką leido ir naujos patirties įgijo penki savanoriai. Per penkias dienas trukusią stovyklą, vadovai Jūratė Arštikaitienė ir Kęstutis Smirnovas pastebėjo, kad vaikai labai vertina materialines vertybes, todėl vadovai siekė pakeisti jų požiūrį. Stovyklos tikslas – per sportą ir savęs pažinimą mokytis bendrauti ir bendradarbiauti.

Šios stovyklos metu vaikai susipažino su Šakių rajono savivaldybės mero, teisėjo, prokuroro, verslininko, gydytojo, pasieniečio darbu. Kitą stovyklos dieną vieni keliavo į Rociškių pasienio užkardą ir aplankė Sudargo piliakalnius, kiti svečiavosi Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardoje ir Vinco Kudirkos muziejuje. Žinoma, neatskiriama stovyklos dalis – sportas. Vaikai susipažino su sporto klube propaguojamais kovų menais, jogos subtilybėmis, išbandė treniruoklius, varžėsi estafetėse.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px