Pirmosios plaukimo varžybos nesulaukė didelio dalyvių dėmesio

plaukimas_nugaletojaiPraėjusį ketvirtadienį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro baseine pirmą kartą suorganizuotos moksleivių estafetinio plaukimo varžybos sulaukė itin mažo dalyvių dėmesio. Organizatoriams beliko skėsčioti rankomis ir apgailestauti dėl tokio atsainaus mokyklų administracijų bei pedagogų požiūrio.

Nuotr. Neįveikiami varžybų metu buvo P. Molotokaitė ir M. Pavalkis, iškovoję pirmąją vietą.

Švietimo ir sporto skyriaus vyresnysis specialistas Juozas Jonuška priekaištavo rajono mokyklų kūno kultūros mokytojams bei jų darbdaviams dėl tokio atsainaus požiūrio į sveiko gyvenimo ugdymą bei jo propagavimą. „Visi švietimo įstaigų vadovai jau senokai žinojo apie organizuojamas varžybas, kuriomis susidomėjo tik trijų mokyklų moksleiviai. Absurdas“, - apmaudo neslėpė J. Jonuška. Be to, jo nuomone, tai visiškas nevertinimas ir net paniekinimas to, kas sukurta ir ką mes turime – puikų, visus standartus atitinkantį baseiną. „Neatsižvelgta net į šiųmetinį olimpinių žaidynių pasiekimą ir būtent plaukime iškovotą auksą“, - mintimis dalijosi Švietimo ir sporto skyriaus specialistas.
 
Kad ir koks požiūris bebūtų, pirmosios plaukimo varžybos įvyko. Jose dalyvavo keturios moksleivių komandos, kurias sudarė po vieną berniuką ir mergaitę, iš trijų rajono mokyklų. Kiekvienas komandos narys laikui turėjo nuplaukti 50 metrų atkarpą.

Nepralenkiami varžybose buvo Lukšių V. Grybo gimnazijai atstovavę plaukikai Paulina Molotokaitė ir Marius Pavalkis, įtikinamai iškovoję pirmąją vietą. Jų pranašumas prieš priešininkus buvo akivaizdus. Antrieji liko Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos atstovai Kamilė Bakšytė ir Dovydas Balčiūnas. Aktyviausiai varžybose dalyvavo Kudirkos Naumiesčio V. Kudirkos gimnazijos moksleiviai, sudarę net dvi komandas. Trečiąją vietą iškovojo Rimvydė Šalaševičiūtė ir Gabrielius Dirinskas, ketvirtąją vietą užėmė Erika Smilgiūtė ir Rėjus Čebanauskas. Kadangi dalyvių buvo tiek, kiek ir prizinių vietų, jie buvo apdovanoti diplomais, medaliais bei taurėmis.

Nors pirmas blynas dėl dalyvių stokos šiek tiek prisvilo, tačiau tikimasi, kad plaukimas rajone tik populiarės. Jau spalio 6 dieną, minint Kūno kultūros ir sporto dieną, baseine vyks suaugusiųjų individualios plaukimo varžybos. Vyrai turės įveikti 100 metrų, moterys 50 metrų distancijas. Varžybų metu nebus pamiršti ir veteranai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px