Šakių ežere taškėsi „ruoniai“ sveikuoliai

maudynes ziema
Nuotr. Šakiečiai „ruoniai“ džiaugiasi maudynėmis ir perspėja, kad nerti į ledinį vandenį galima tik po gero apšilimo.


Sausio pirmoji – ne tik Naujųjų metų pradžia. Ledinių maudynių mėgėjai ir sveikuoliai tą dieną solidarizuojasi ir mini Pasaulinę ruonių dieną. Ne išimtis ir šakiečiai. Dešimt pačių drąsiausių šoko į Šakių ežero bangas.
 
Maudynių organizatorės Giedrė Šedbarienė ir Justė Šilingė pasakojo, kad paminėti Pasaulinę ruonių dieną ketino spontaniškai, todėl gausaus būrio pasekėjų nesitikėjo. „Tiesiog planavome susitikti bent šeimomis, jei daugiau norinčių pasimaudyti neatsirastų“, – atviravo Giedrė.

Paviešinus kvietimą socialiniuose tinkluose, prisijungti prie iniciatorių panoro dar keletas sveiko gyvenimo būdo propaguotojų. Be to, šokti į ledinį vandenį šakietes paskatino ir Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Lukrecija Augustaitytė, prašydama atsiųsti keletą maudynių Šakiuose fotografijų.

Pasak Justės, susirinko dešimt sveikuolių – visi seni „ruoniai“, naujokų nebuvo. Galbūt todėl po jos vestų apšilimo pratimų visi dešimt ir sušoko į šaltą ežero vandenį – emociškai tam jau buvo pasirengę. Mat lįsti į ledinį vandenį dažniausiai dvejoja tie, kurie nė karto to nedarė. Tiesa, šiemet vanduo buvo šiltesnis nei praėjusiais metais, mat žiemiški orai mūsų krašte kol kas dar ilgiau neužsibuvo.

Prakalbus apie maudynių šaltame vandenyje naudą, sveikuoliai neabejoja, kad tokios maudynės grūdina organizmą, stiprina imuninę sistemą ir žmogus tampa atsparesnis ligoms bei įvairioms infekcijoms. Viena aišku – nerti į ledinį vandenį galima tik po gero apšilimo. Kitaip maudynės gali baigtis liūdnai.

„Tiek apie maudynių naudą, tiek ir apie jų žalą galima pasiskaityti ir internete, svarbiau stebėti, kaip jautiesi pats. Jei išlipęs iš vandens esi geros nuotaikos ir jauti tokį pliūpsnį energijos, jog atrodo, kad gali kalnus nuversti, vadinasi, nėra ko abejoti“, –  įsitikinusi Justė. „Jausmas nerealus, – pritaria Giedrė. – Jautiesi lyg naujai atgimęs.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.