Šakiuose veiklą pradėjo Zanavykų klinika

zanavyku klinika
Nuotr. Zanavykų kliniką atidarė keturios steigėjos gydytojos: (iš kairės) Gintarė Dapkienė, Daiva Pečiulienė, Violeta Šiurkienė ir Egidija Tarnauskienė. Juostelę perkirpti jos patikėjo pastato savininkui Renaldui Antanaičiui.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį penktadienį duris atvėrė nauja gydymo įstaiga – UAB Zanavykų klinika, nuo šiol teiksianti pirminės asmens sveikatos priežiūros paslaugas. Klinikos direktorė Violeta Šiurkienė susirinkusiems šakiečiams pristatė patyrusį ir kvalifikuotą dvylikos darbuotojų kolektyvą, o atidarymo juostelę patikėjo perkirpti pastato savininkui Renaldui Antanaičiui. Tai tryliktoji sveikatos priežiūros įstaiga rajone ir penktoji Šakiuose.

Zanavykų klinikos steigėjomis tapo keturios gydytojos: V. Šiurkienė, Daiva Pečiulienė, Gintarė Dapkienė ir Egidija Tarnauskienė. Mintis įkurti savo gydymo įstaigą joms kilo bene prieš metus, praėjusių metų ankstyvą pavasarį, tad šie gandai jau sklandė tarp šakiečių, tik kol susitvarkė visi formalumai, atėjo ir kiti metai. Tiesa, kaip prisipažino medikės, gerai, kad daug reikalų šiame amžiuje jau galima sutvarkyti internetu. Medikės džiaugėsi, kad daugelį formalumų, tokių kaip logotipo sukūrimas, internetinė svetainė, nuotolinė prieiga ir kitus, padėjo sutvarkyti jų vaikai.

Ilgai pavadinimą gydymo įstaigai rinkusios steigėjos neslėpė, kad Zanavykų klinika buvo arčiausiai širdies. Juk jis labai dera prie Šakiuose įsikūrusios Zanavykų optikos ir Zanavykų bankelio.

Klinikos direktorė dėkojo visiems kolegoms, pažįstamiems, draugams ir artimiesiems, finansiškai ir morališkai prisidėjusiems prie gydymo įstaigos įkūrimo, joje bus teikiamos tokios pat pirminės asmens sveikatos priežiūros paslaugos, kaip ir visoje Lietuvoje. Tad Zanavykų klinikoje pas vaikų ligų gydytoją G. Dapkienę, šeimos gydytoją D. Pečiulienę ir vidaus ligų gydytojas V. Šiurkienę, E. Tarnauskienę ir Daliją Murauskienę prisirašiusiems pacientams gydymo paslaugos, kaip, beje, ir vieną kartą metuose atliekami kraujo, šlapimo, gliukozės, cholesterolio bei kiti tyrimai, bus nemokami. Kiti mokami tyrimai bus ištyrimui siunčiami į „Antėjos“ arba Šakių ligoninės laboratorijas, su kuriomis sudarytos sutartys.

Zanavykų klinikos direktorė neslėpė, kad susitarti dėl paslaugų teikimo su kitų sričių specialistais nebuvo sunku, į kuriuos kreipėsi – nė vienas neatsakė. Tad gydymo įstaigoje kol kas po dvi dienas per savaitę taip pat dirbs ir akušerė-ginekologė Stanislava Domeikienė, chirurgas Robertas Skirkevičius, odontologines paslaugas savo stomatologijos kabinete teiks gydytoja Marija Jurgaitienė.

Pasak V. Šiurkienės, pacientus savo kabinetuose gydytojai priims patys. Kadangi visas medikų darbas kompiuterizuotas, jiems nereikės kabinetuose slaugytojų. Beje, čia jie laikys ir savo pacientų korteles, kad, reikalui esant, galėtų tuoj pat surasti. Slaugytojos Asta Motiejūnienė, Gitana Baltuonienė ir Sonata Brazaitienė labiau bus reikalingos procedūrų kabinete. Atvykusius ligonius pasitiks ir pas gydytojus nukreips registratorė Ilona Diržiuvienė. Taip pat klinika turės ir savo vadybininkę. Ja dirbs Odeta Smuikienė.

„Mes esame pavargę nuo konvejerio, todėl nenorime suteikti diskomforto nei sau, nei pacientams. Juo labiau, kad visi žmonės savi, pažįstami“, – atviravo klinikos vadovė, pabrėždama, jog, kaip ir visose gydymo įstaigose, bus priimami tą dieną užsiregistravę pacientai, žinoma, neliks neapžiūrėti ir atvykę su ekstriniais atvejais, karščiuojantys – visiems pagalba bus suteikta.

Beje, V. Šiurkienė perspėjo, kad nors telefonai kiekviename kabinete yra ir skambinti pacientai galės, tačiau, priimdamos ligonį, medikės ragelio nekels ir į skambučius neatsakinės, o perskambins vėliau, išleidusios pacientus.

„Vis tiek telefonu problemos išspręsti neis, reikės atvykti į kliniką“, – konstatavo faktą gydytoja, atviraudama, jog pokalbiai ne tik labai išblaško, bet ir trukdo kokybiškai atlikti savo darbą.  

Su įkurtuvėmis medikų kolektyvui gražių žodžių ir gėlių negailėjo draugai, artimieji ir užsirašyti į kliniką atvykę šakiečiai, kurie mielai pabendravo su savo gydytojais, apžiūrėjo naujai įrengtas patalpas. Linkėdama gydytojams sveikatos ir stiprybės darbe sveikinimo žodį asmeniškai ir Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos vardu tarė tarybos narė Aušrelė Pukinskienė, Kauno teritorinės ligonių kasos atstovė Vanda Liubinienė bei kiti svečiai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.